marți, 8 octombrie, 2024

Rețetă de pandișpan pufos. Cum să pregătești acasă un desert irezistibil

La ceas aniversar tot mai multe gospodine aleg delicioasa rețetă de pandișpan pufos. Acesta este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată cum să pregătești acasă un desert irezistibil.

Rețetă de pandișpan pufos

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite, rafinate și gustoase. Pe placul multora dintre noi este pandișpanul făcut după rețeta de odinioară a bunicii. Acesta este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final succesul culinar va fi garantat.

Dacă vrem să obținem un pandișpan pufos, este important să facem un aluat aerat și aromat. Pandișpanul poate fi făcut simplu, dar la fel de bine poate fi făcut cu ciocolată sau fructe, în funcție de preferințe. Pe lângă acest deliciu, doamnele mai pregătesc și niște prăjituri cremoase și cu un aspect deosebit.

Pentru iubitorii de deserturi tradiționale ideal este pandișpanul cu mure dulce-acrișor. Acesta este pe placul multora dintre noi și poate fi servit dimineața alături de o cafea aromată.

Cum să îi cucerești pe cei de la masă cu un desert savuros

Dacă vrem să pregătim un pandișpan pufos și delicios vom avea nevoie de 10 ouă, 10 linguri de ulei, 1 cană și jumătate de zahăr, 1 cană și jumătate de făină, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 1 praf de copt, 2 lingurițe de cacao, esență de rom, ciocolată, stafide și un praf de sare.

Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri și se bat albușurile spumă cu zahărul până când se obține o compoziție aerată. Separat se bat gălbenușurile împreună cu sarea, uleiul și zahărul vanilat. Compoziția obținută se toarnă peste cea de albușuri și se amestecă foarte bine până când toate aromele se întrepătrund.

După aceea se încorporează treptat făina și praful de copt, iar compoziția obținută se toarnă în două tăvi tapetate cu hârtie de copt și unse cu unt. Se păstrează un pic de compoziție și se amestecă cu câteva linguri de cacao și esență de rom, apoi se toarnă deasupra, în cele două tăvi pentru a obține un pandișpan colorat și aromat.

Pentru un plus de savoare putem pune în deliciosul pandișpan și stafide sau bucăți de ciocolată. Se pune desertul la cuptor și se lasă până când se rumenește ușor deasupra. Putem verifica dacă pandișpanul este copt suficient aplicând testul cu scobitoarea. La final, ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Se scoate pandișpanul din cuptor, se pudrează cu zahăr vanilat și se lasă la răcit, apoi se feliază pentru a fi servit.

Pentru a obține un desert pufos și aromat trebuie să batem spumă albușurile și gălbenușurile, iar în momentul coacerii să nu deschidem cuptorul. De asemenea, pentru a oferi pandișpanului un plus de savoare putem adăuga coajă rasă de lămâie sau de portocală, esență de vanilie, fructe uscate, iar pentru decor putem folosi fulgi de cocos, ciocolată neagră și albă, miez de nucă, alune și multe altele.

Pandișpanul făcut după rețeta tradițională este gustos, aromat și ideal la mesele festive alături de alte deserturi rafinate. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține un desert irezistibil și pe placul tuturor celor de la masă.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite