sâmbătă, 2 martie, 2024

Rețeta perfectă de pandișpan, moale, pufos și foarte aerat! Acest desert e preferatul copiilor

Multe gospodine caută rețeta perfectă de pandișpan, desertul preferat de toți copiii, care iese moale, pufos și foarte aerat. După preferințe, acest dulce poate fi făcut simplu, dar și combinat cu diverse fructe sau cacao. Așadar, pentru a pregăti un pandișpan pe gustul tuturor trebuie doar să respecți câteva reguli simple.

Pandişpanul este unul dintre cele mai simple şi delicioase deserturi pe care le poţi prepara acasă. Fie că vrei să prepari reţeta clasică de pandişpan simplu şi pufos, cu doar trei ingrediente, fie că vrei să îl combini cu cacao sau cu diferite fructe, acest desert este alegerea perfectă de fiecare dată.

Rețeta perfectă de pandișpan, moale, pufos și foarte aerat

Ai tot făcut până acum pandişpan, dar niciodată nu ţi-a ieşit pufos, moale şi aerat? Chiar dacă pare uşor de făcut, trebuie să pui în aplicare şi nişte trucuri. În primul rând, respectă cantitatea de ingrediente: 1 pahar de făină, 6 ouă, 0,5 linguriţă de praf de copt, 1 pahar de zahăr.

Este bine de știut că ouăle trebuie ţinute 10-15 minute în congelator, înainte de a le bate bine. Mai mult, acestea trebuie batute cu mixerul, la viteză maximă. ATENŢIE: paletele mixerului trebuie trecute pe suprafaţa vasului şi rar până pe fundul lui.

De asemenea, se pun porţii mici de zahăr şi abia după ce masa de ouă îşi măreşte volumul de 4-5 ori. În ceea ce privește faina cernută, aceasta se pune după ce opreşti mixerul. Mai întâi se amesteca cu lingura, apoi se pune bicarbonatul sau praful de copt. Poţi să stingi în prealabil bicarbonatul cu nişte zeama de lămâie.

Reguli pentru coacerea pandișpanului

Mai întâi, tapetează tava cu hârtie de copt și toarnă compoziția de pandișpan. Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru cel puțin 30 de minute. Pandișpanul este gata când devine auriu.

Pandişpanul nu se coace la o temperatură mai mare de 180 de grade Celsius. Dacă deja e rumenit pe margini, dar la mijloc e lichid, trebuie să reduci temperatura. El se coace în aproximativ 45 de minute. Bineînţeles, timpul de coacere depinde și de diametru formei.

ATENȚIE: Cuptorul nu se deschide în timpul coacerii, altfel pandişpanul se lasă. De răcit, trebuie să se răcească în formă.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite