duminică, 3 martie, 2024

Rusia a lovit cu rachete Kievul! Atacuri masive în mai multe orașe ucrainene

Rusia a lovit cu rachete Kievul, capitala Ucrainei, joi, 09 martie 2023. În capitala Ucrainei s-au auzit explozii puternice, din primele informații, rușii ar fi lovit o centrală electrică. Administrația militară a Kievului a raportat că apărarea antiaeriană a regiunii a funcționat.

Presa din Ucraina a relatat că o explozie la Kiev, dar şi altele s-au auzit în oraşul Sumî şi o dronă a fost observată deasupra regiunii de vest a oraşului Lviv.

Rusia a lovit cu rachete Kievul: Explozii în sud-vestul orașului

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat pe contul său oficial Telegram că s-au auzit explozii în sud-vestul orașului.

„O altă explozie în capitală. În districtul Sviatoșinski. Toate serviciile se îndreaptă spre locul incidentului. Sunt mașini care ard în curtea unei clădiri rezidențiale. Două victime. Medicii acordă asistență la fața locului. Au fost explozii în cartierul Holosiivski al capitalei. Toate echipele de răspuns au fost trimise la faţa locului. Mai multe detalii urmează”, a scris pe contul său de Telegram Vitali Klitschko.

Anterior, edilul Kievului a susținut că o serie de explozii au lovit districtul Holosiivski din sud-vestul Kievului și că aproximativ 15% din oraș a rămas fără electricitate,

„Din cauza atacului cu rachete, responsabilii din industria energetică au recurs la o întrerupere de urgență a alimentării cu energie electrică în capitală. În prezent, aproximativ 15% dintre consumatori sunt lipsiți de electricitate”, a precizat primarul Kievului pe Telegram.

Atacuri masive în mai multe orașe ucrainene

Joi, 09 martie 2023, Rusia a lansat mai multe rachete de la Harkov, până la Odesa și Jitomîr. La Odesa, au fost lovite mai multe clădiri rezidențiale și infrastructura energetică, existând pene de curent în mai multe regiuni.

La Harkov, au fost trase 15 rachete, fiind lovit un bloc și mai multe obiective de infrastructură critică. Potrivit primarului din Harkov, Igor Terehov, au avut loc o serie de explozii, în timp ce Oleg Sinegubov, șeful administrației militare, a precizat că au fost cel puțin 15 lovituri.

Distrugeri masive s-au produs și în Vinnitsia, Rivne, Dnipro și Poltava. Alte explozii au fost raportate în oraşul Sumî şi Liov.

În regiunea Liov, patru persoane au murit după ce o rachetă a lovit o zonă rezidențială, potrivit guvernatorului Maksim Kozytskyi. Trei clădiri au fost distruse de foc după atac, iar salvatorii au căutat printre dărâmături alte posibile victime. O altă persoană a fost ucisă și alte două au fost rănite în mai multe lovituri în regiunea Dnipropetrovsk, care au vizat infrastructura energetică și instalațiile industrial.

La Zaporojie, atacurile de joi, 09.03.2023, au întrerupt centrala nucleară de la reţeaua electrică ucraineană.

„Alimentarea cu energie electrică este în prezent restricționată. Unitățile noastre de apărare aeriană au doborât rachete”, a scris Maxim Marcenko, șeful administrației militare regionale din Odesa, într-o postare pe Telegram.

Rusia a tras 81 de rachete, inclusiv șase rachete hipersonice Kinjal, și a lansat opt drone asupra Ucrainei în timpul atacului masiv de joi dimineață, au declarat forțele aeriene ucrainene. Ucraina a distrus 34 de rachete de croazieră și patru drone kamikaze Shahed, iar opt drone și rachete ghidate au fost, de asemenea, împiedicate să își atingă țintele. Armata ucraineană nu poate intercepta racheta Kinjal.

Ofensiva asupra mai multor orașe ucrainene a început joi, 09 martie 2023, după ce Rusia a lovit cu rachete Kievul.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite