vineri, 14 iunie, 2024

Salariul unei farmaciste de la Catena. Cât câștigă un angajat

Farmacia Catena este una dintre cele mai cunoscute companii de pe piața de profil din România și oferă, conform site-urilor de specialitate, salarii atractive. O angajată într-o unitate farmaceutică poate câștiga salarii rezonabile.

În ediţiile trecute am vorbit despre salariul unei farmaciste de la Dr.Max care nu este de neglijat.

Ce salariu are o farmacistă de la Catena

Conform site-ului undelucrăm.ro, salariul unei farmaciste de la Catena poate varia. Dacă ești proaspăt absolvent al unei facultăți de profil din cadrul Universității de Medicină și Farmacie, salariul ar putea să nu fie cel mai atrăgător aspect al muncii. Totuși, absolvenții beneficează de instruire profesională și de bonusări care pot crea un plus financiar.

De la început trebuie specificat faptul că din cauza populației, care este una îmbătrânita și destul de bolnavă, afacerile farmaceutice prosperă la noi în țară. Din aceste considerente există multe farmacii sub diverse branduri. Unul dintre cele mai mari branduri este farmacia Catena.

În cadrul farmaciei Catenă, salariile pot varia în funcţie de vechime, dar și de orașul în care lucrezi. O altă măsurătoare este și programul. Așadar, poți câștiga în funcție de câte ore lucrezi. Dacă este să trasăm o linie și să facem o medie, un simplu farmacist câștigă la Catena undeva la 3.000 de lei net, plus bonusuri care pot ajunge la 700 de lei pe lună.

La Catena există și asistenți de farmacie care câștigă aproximativ 2.200 de lei net lunar și tichete de masă cu o valoare de 300 de lei. În Timiș, un farmacist manager la Catena câștiga, pe 1 ianuarie 2023, un salariu de 4900 de lei la care se adauga și alte bonusuri.

Cât câștigă o farmacistă de la Dr. Max

Începem prin a vă spune că există o diferență dintre salariul brut și cel net. Salariul brut este renumerația pe care o primește un angajat înainte că angajatorul să plătească dările la stat. În schimb, salariul net este renumerația care îi rămâne unui angajat după plată taxelor către stat. Acestea fiind spuse, salariul unui farmacist de la Dr. Max nu este foarte diferit față de cel de la Catena.

Salariul unei farmaciste care este debutantă la Dr. Max pornește de la 2.500 de lei pe lună și ajunge chiar și la 3.000 de lei net, bani la care se adaugă și bonurile de masă în valoare de 300 de lei pe lună. 4.000 de lei net pe lună încasează un farmacist diriginte, care mai primește și tichete de masă de 300 de lei.

Așadar, salariul unei farmaciste de la Catenă, sau a unei farmaciste de la Dr. Max este unul peste minimul pe economie, dar nu extraordinar de mare raportat la responsabilitatea pe care o poartă un angajat din acest domeniu.

 

 

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.