duminică, 21 iulie, 2024

Scandal mare cu vizita lui Marcel Ciolacu în SUA: Pesediștii îl acuză de sabotaj pe Andrei Muraru, iar liberalii sar la gâtul Luminiței Odobescu!

Scandal mare cu vizita lui Marcel Ciolacu în SUA! Atât social democrații, cât și liberalii, au avut pricină de ceartă și oftică mare. Premierul nu a vrut să-l ia în delegația sa pe ambasadorul României în SUA, liberalul Andrei Muraru, iar acesta s-a supărat nevoie mare. Social democrații l-au taxat imediat pe cel supranumit, de deputatul Radu Cristescu, „Păduchele“.

În schimb, liberalii s-au ofuscat că pupilul președintelui dumneavoastră, ministrul de Externe, Luminița Odobescu, a făcut parte din delegația lui Ciolacu. Fostul lider penelist Ben Oni Ardelean chiar a spus că ar fi cazul ca madam Luminița să demisioneze.

Scandal mare cu vizita lui Marcel Ciolacu în SUA

Premierul Marcel Ciolacu a fost pentru 3 zile în vizită oficială la Washington D.C. şi la New York. În condițiile în care în cadrul acestei vizite nu s-a semnat vreun acord, nici nu s-a antamat vreo investiție sau măcar vreo promisiune făcută pentru România din partea americanilor, sa speculat faptul că Marcel Ciolacu a fost doar pentru a obține acceptarea candidaturii sale la funcția de președinte sau măcar un semn că America nu se va implica împotriva sa la alegerile ce vor avea loc anul viitor.

În asemenea condiții, Marcel Ciolacu nu l-a vrut alături pe ambasadorul liberal în SUA, Andrei Muraru. Gestul l-a deranjat la maximum pe Muraru, care a comentat decizia premierului.

Ciolacu a explicat că decizia a luat-o  ținând cont de lipsa de anvergură şi reacţia emoţională a lui Andrei Muraru. Mai mult, întrebat dacă l-ar fi rechemat pe Andrei Muraru din postul de ambasador, dacă decizia i-ar fi aparținut lui, nu preşedintelui, Ciolacu a spus: „Categoric!”.

Reacții mult mai dure au avut îssă pesediștii la adresa lui Andrei Muraru, vârf de lance fiind deputatul PSD Radu Cristescu. În stitlul său caracteristic, deputatul slobod la gură l-a numit pe ambasador „Păduchele“ și a transmis că regertă că premierul Ciolacu nu i-a dar o replică zdravănă peste bot.

Mai mult, Radu Cristescu îl acuză pe Muraru că ar fi sabotat demersul diplomatic al României și că ar fi emanația pulpanei pușcăriașului Relu Fenechiu.

Liberalii sau supărat pe Luminița Odobescu

De partea cealaltă, liberalii nu s-au îngrămădit să sară în apărarea lui Muraru, în schimb s-au arătat foarte deranjați de faptul că ministrul de Externe, asimilat de PNL, Luminița Odobescu, a fost inclusă pe lista scurtă a vizitei oficiale întreprinse de premierul Marcel Ciolacu și i-au cerut demisia.

Luminița Odobescu a fost acuzată că a girat decredibilizarea României la Washington DC.

Acuzațiile foarte grave au venit de la fostul lider penelist Ben Oni Ardelean, care a susținut că prin prezența Luminiței Odobescu pe lista lui Ciolacu ar fi cauzată de dorința acesteia de a fi pe un post de europarlamentar din partea PNL la alegerile viitoare.

În mod indirect, Ben Oni Ardelean îl atacă pe președintele dumneavoastră, amintind faptul că și ministrul Aurescu a fost un dezastru, plătit cu aproape 30.000 de euro pe lună. Este știut faptul că atât Aurescu, cât și Odobescu, sunt oamenii lui Klaus Iohannis. Asta înseamnă că fostul lider penelist și-a dorit o lovitură cu manta la adresa președintelui dumneavoastră.

Așadar, s-a iscat scandal mare cu vizita lui Marcel Ciolacu în SUA, și pesediștii și peneliștii având câte ceva de reproșat.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.