vineri, 19 iulie, 2024

Se dă câte 60 de lei pe oră! Nici în străinătate nu se plătește așa bine!

Profesorii din România vor fi plătiți cu 60 de lei pe oră pentru Bacalaureat 2024, mai bine chiar și decât profesorii din celelalte state europene.  

60 de lei pe oră de la Guvern 

Comisiile de evaluare de la Bacalaureat 2024 și profesorii care vor corecta lucrările scrise vor fi recompensați pe măsură, chiar mai bine decât alte cadre didactice din afară.  

Profesorii români din comisiile de evaluare a competențelor orale vor fi renumerați cu 60 de lei pe oră (12 euro), iar cei care vor corecta lucrările scrise vor primi 25 de lei (aproximativ 5 euro) pe fiecare lucrare corectată.  

Acest lucru înseamnă că profesorii români vor fi recompensați mai bine chiar și decât profesorii din Franța care primesc 10 euro pe oră pentru examinare și 5 euro pe fiecare lucrare corectată.  

Această schimbare era necesară având în vedere că, în trecut, profesorii nu primeau bani pentru simulările examenelor, deși au corectat în timpul lor liber numeroase lucrări.  

Săptămâna acesta încep probele la Evaluarea Națională, alături de probele la Bacalaureat. Examenele pentru absolvenții de gimnaziu încep pe 25 iunie, cu proba la Limba și literatura română. Ziua următoare, pe 26 iunie, are loc proba la Matematică, iar pe 27 iunie va avea loc proba la Limba maternă. 

Programul examenului de Bacalaureat 

În paralel, probele examenului oral de la Bacalaureat vor continua. Proba competențelor pentru o limbă străină va avea loc, programată, pe 24, 25 sau 26 iunie.  

La această probă, elevii vor fi evaluați de către doi examinatori. Dintre aceștia, unul va fi profesor care a predat materia la clasă, iar celălalt cadru didactic va fi, de aceeași specialitate, de la altă clasă din unitatea de învățământ. 

În cazul în care această regulă nu se respectă sau cadrele didactice sunt în incompatibilitate, profesorii examinatori vor fi aleși din altă unitate de învățământ. 

În a doua sesiune, cea din iunie-iulie 2024, prima probă scrisă va avea loc pe 1 iulie, la Limba și literatura română. Cea de-a doua probă, cea obligatorie profilului, va avea loc pe 2 iulie. Cea de-a treia, p roba la alegere a profilului și specializării este programată pe 4 iulie. În data de 5 iulie este planificat examenul  scris pentru Limba și literatura maternă. 

În sesiunea iunie-iulie 2024 au fost înscriși peste 134.000 de candidați. 

Afișarea primelor rezultate va avea loc pe 8 iulie, până în ora 12:00, urmând ca cererile de contestație să fie depuse în aceeași zi, în intervalul 12:00-18:00. Rezultatele finale vor fi comunicate pe 12 iulie. 

Elevii care se vor înscrie la următoarele sesiuni și care nu se mai încadrează în examinarea gratuită, vor plăti înscrierea, având în vedere că taxa a crescut la 464 de lei. 

Profesorii care se vor ocupa de examinarea absolvenților vor primi mai mulți bani față de anii precendenți. În ceea ce privesc probele orale, vor fi recompensați cu 60 de lei pe oră.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.