luni, 4 decembrie, 2023

Se decide câștigătoarea Europa League: Mai este Mourinho „Special One“?

Miercuri, 31 mai 2023, se decide câștigătoarea Europa League. În finala care va avea loc la Budapesta, pe „Puskas Arena“, de la ora 22.00, se vor întâlni Sevilla, cea mai titrată echipă din Europa League, și AS Roma, pregătită de Jose Mourinho.

Roma trăiește într-o stare de isterie în masă de când „Special One” a ajuns în capitala Italiei în iulie 2020, iar anul acesta Jose Mourinho are ocazia să demonstreze că este în continuare un antrenor valoros. De partea cealaltă, Sevilla este o specialistă a competiției, cu șase trofee cucerite după anul 2006.

Se decide câștigătoarea Europa League: Cine își salvează sezonul

Sevilla a ajuns în finală după ce a trecut de Juventus, cu scorul de 2-1, după prelungiri, pe stadionul „Ramon Sanchez Pizjuan”. În cealaltă semifinală, AS Roma s-a impus în prima manșă cu 1-0 în fața formației Bayer Leverkusen, iar în retur a rezistat cu 0-0.

Pentru echipa antrenată de Jose Mourinho este a doua finală consecutivă în cupele europene, după ce anul trecut a câştigat ediţia inaugurală a Europa Conference League.

José Luis Mendilibar este cu andaluzii pe un dezamăgitor loc 11 în La Liga, cu o etapă înainte de terminarea campionatului, în timp ce AS Roma e pe locul 6 în Serie A, cu doar o etapă înainte de terminarea campionatului.

Pentru jucătorii ambelor formații care au ajuns în finala de la Budapesta acest meci reprezintă o mare șansă de a salva sezonul şi de a se califica în viitoarea ediție a Ligii Campionilor.

„Scopul nostru a fost să facem tot ce putem în această competiție și totul merge bine: am eliminat două echipe grozave, Manchester United și Juve, și ne vom prezenta la Budapesta împotriva unei alte echipe grozave și a unui alt antrenor de top. Oamenii nu se așteptau să realizăm o asemenea performanță, dar am reușit”, a declarat înainte de finală antrenorul Sevilla, Jose Luis Mendilibar.

De partea cealaltă, Jose Mourinho a precizat că obiectivul său a fost să ajungă în finală, dar că acum își dorește trofeul.

„Sevilla este o echipă foarte puternică și are o mare experiență. Ne vom gândi la asta. Vrem să câștigăm acest meci!”, a menționat Jose Mourinho.

Poate Jose Mourinho să ridice un nou trofeu?

Venirea lui Jose Mourinho la Roma a fost o lovitură de teatru deoarece nimeni nu se aștepta ca un manager atât de mare să se întoarcă în Italia după succesele anterioare cu Inter Milano.

La 14 ani de la ultimul lor titlu de Coppa Italia, căpitanul Romei, Lorenzo Pellegrini, a ridicat trofeul Europa Conference League anul trecut, la Tirana. Două luni mai târziu, în fața unei mulțimi extaziate, superstarul Paulo Dybala a dezvăluit că va semna cu romanii.

Ajuns la vârsta de 60 de ani, Jose Mourinho rămâne histrionic și polarizant: ori ești cu el, ori împotrivă!

Chiar dacă are semnat contract până în 2024, Jose Mourinho știe prea bine că „aceste contracte au o valabilitate deosebită în fotbal”, iar dacă un club precum PSG sau Real Madrid bate la ușa Romei, e clar i-ar da drumul. De asta sunt conștienți și cei de la Roma, care doresc să se mai bucure măcar o dată la ridicarea unui nou trofeu deasupra capului alături de „The Special One“.

Accentul este acum pe finala Budapesta, unde se decide câștigătoarea Europa League, și pe urmă Mourinho va putea purta alte discuții. El va dori ca clubul să garanteze o echipă competitivă pentru potențialul fotbal din Liga Campionilor, iar reprezentanții clubului vor dori ca el să nu mai critice Roma.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite