Secreții nazale galbene necesită un tratament care cu siguranță este neplăcut. Culoarea lichidului secretat vă poate spune exact ce procese se desfășoară în acel moment în organism. Prin urmare, acesta și consistența mucusului sunt de interes primar pentru medici atunci când examinează un pacient.
Specialistul va trage concluzii cu privire la natura afecțiunii pe baza acestor simptome. Vă vom spune de ce apar mucii galbeni și cum trebuie tratați. Mucusul nazal normal este limpede și incolor. Acesta este format din componente care ajută la umidificarea mucoasei și la eliminarea germenilor, particulelor de praf, fumului, diverșilor contaminanți pe care îi inhalăm.
Secreții nazale galbene tratament. Cum poți spăla pasajele nazale
Terapia medicamentoasă este considerată a fi unul dintre cele mai eficiente tratamente atunci când din nas ies muci galbeni. Desigur, niciun medicament nu trebuie cumpărat fără consultarea unui medic, doar pe baza promisiunii publicitare sau a popularității produsului.
Preparatele saline și de apă de mare sunt necesare pentru a spăla pasajele nazale. Acestea sunt aprobate pentru irigarea și curățarea mucusului atunci când mucii sunt limpezi, galbeni sau verzi încă de la o vârstă fragedă.
Picăturile sau spray-urile decongestionante nazale ajută la ameliorarea congestiei și facilitează respirația, ceea ce este deosebit de important în timpul somnului de noapte. Acestea nu trebuie utilizate mai mult de 5-7 zile, iar la copiii mici chiar mai puțin. În caz contrar, poate deveni o obișnuință și, fără aceste picături, ar fi dificil pentru nas să-și îndeplinească funcțiile. De asemenea, utilizarea lor nechibzuită poate duce la iritarea și uscarea mucoasei.
Când este necesar un tratament cu antibiotic? Ameliorează simptomele cu remedii naturale
Antibacteriile și antisepticele topice sunt prescrise atunci când există o secreție nazală purulentă sau mucopurulentă, ceea ce înseamnă următoarele. Nu toate secrețiile nazale galbene la copii și adulți trebuie tratate cu antibiotice. Medicul va decide în acest sens după o examinare. De asemenea, acesta poate recomanda pacientului un tratament antibiotic sistemic.
Dacă vă deranjează secrețiile nazale galbene, puteți folosi mușețel, salvie, calendula, tei, trifoi, trifoi, frunze de eucalipt, scoarță de stejar și sunătoare pentru a vă spăla nasul. Toate aceste extracte din plante sunt vândute în farmacie, iar metoda de preparare a tincturii este indicată pe ambalaj. Pentru a spori efectul, trebuie folosită doar apă fiartă sau soluție salină.
Pentru a face un diagnostic, specialistul trebuie să examineze cu atenție cavitatea nazală cu un dilatator special. Acest lucru vă permite să vedeți starea mucoasei, a adenoidelor și să evaluați parțial sinusurile. În cazul în care se suspectează sinuzită maxilară sau sinuzita simplă, medicul apasă ușor cu degetele și pe zona de proiecție a sinusurilor.
Uneori, secrețiile nazale galbene necesită un tratament spitalizat. În momentul în care suferiți de o infecție sinusală purulentă este necesar să mergeți de urgență la un medic. În acest diagnostic, există o secreție groasă, galben strălucitor, cu striații verzui sau maro. Acesta este dificil de detașat, iar când încercați să respirați din nou, există o senzație de tragere sub ochi. Nu este neobișnuit să apară febră, dureri de cap și o înrăutățire a stării generale.