marți, 14 ianuarie, 2025

Secretul foilor de bezea. Cum să pregătești un produs de patiserie ca în Paris la tine acasă

Secretul foilor de bezea este unul extrem de simplu. Acestea sunt practic produse de patiserie făcute din albușuri de ou bătut și zahăr. Amestecul pufos se coace în cuptor, se răcește și tortul pregătit se servește cu ceai. Este important de reținut faptul că nu se adaugă făină la acest deliciu.

Bătutul albușurilor cu zahăr poate fi dificil. Cunoscând secretele preparării foilor de beazea, veți obține torturi frumoase și pufoase cu un minim de efort. Pentru a pregăti aceste foi deosebite este important ca ustensilele de bucătărie pe care le veți folosi trebuie să fie perfect curate și fără grăsime. Adevărul este că grăsimea afectează calitatea aluatului proteic și împiedică meringuele să-și păstreze forma, așa că trebuie să clătiți ustensilele cu apă clocotită și suc de lămâie înainte de a le găti.

Secretul foilor de bezea. Cum să zbați corect albușurile de ou

Mulți bucătari recomandă să folosiți numai ouă proaspete, ceea ce este de înțeles dacă aveți de gând să faceți foi de bezea. Pentru acestea sunt mai potrivite albușurile calde, care au o temperatură de 22-25°C și nu sunt răcite. Albușurile reci se bat mai repede, dar amestecul este tare, mai puțin voluminos și instabil la coacere.

Încercați să folosiți mai degrabă zahăr pudră decât zahăr. Cu cât granulele sunt mai fine, cu atât amestecul va fi mai pufos. În plus, zahărul are nevoie de mai mult timp pentru a se dizolva și poate să scârțâie puțin pe dinți la degustarea desertului.

La început, viteza de batere trebuie să fie lentă pentru a oxigena amestecul. Când apare spuma cu bule, puteți mări viteza. Dacă folosiți un mixer de mână, este recomandabil să îl mișcați într-o singură direcție. Acest lucru împiedică crăparea foilor de bezea la coacere.

Adăugați zahărul sau pudra treptat, câte o linguriță la intervale regulate. În caz contrar, foile se pot depune rapid după coacere. Vechile cărți de bucate recomandă să se adauge un vârf de cuțit de sare înainte de a bate și câteva picături de suc de lămâie la sfârșit.

La ce temperatură trebuie coapte foile merengue? Cum să depozitezi prăjitura

Odată cu apariția mixerelor moderne, aceste ajutoare nu mai sunt necesare, astfel încât se poate renunța la ele. În cazul în care rețeta cere ca făina sau amidonul să fie adăugate la amestecul de proteine, se cerne făina sau amidonul astfel încât să fie aerisit.

Coaceți mai bine foile meringue pe hârtie de copt la 80-110°C timp de 1 până la 2 ore. Din acest motiv, francezii se referă în glumă la meringue ca la „biscuiții uitați”. Dacă preferați foile de bezea mai delicate și mai moi, coaceți-le la 150°C până când capătă o culoare galben deschis. Puteți, de asemenea, să rumeniți foile la 200°C, după câteva minute să reduceți temperatura la 100°C și să le coaceți pentru încă o jumătate de oră.

Nu deschideți cuptorul în timp ce se coc foile de bezea, altfel acestea vor cădea și se vor transforma în biscuiți. Cel mai bine este să verificați dacă sunt gata după ce s-au răcit, deoarece prăjiturile calde pot părea umede în interior.

Din moment ce cunoști secretul foilor de bezea este bine să știi cum să le depozitezi după copt. Acestea se păstrează mai bine foile de bezea la temperatura camerei într-un recipient etanș. În frigider, prăjiturile se pot umezi. Pe de altă parte, foile au nevoie de o temperatură de depozitare scăzută.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.