luni, 4 decembrie, 2023

Sirop de ceapă, un remediu excelent pentru tuse. Ce alte efecte mai are

În trecut, pentru răceală era recomandat sirop de ceapă, care este un remediu excelent pentru tuse, în special dacă este seacă. Acesta este foarte ușor de preparat, având acțiune atât dezinfectantă, cât și calmantă. Totodată, siropul de ceapă este recomandat și în cazul alergiilor de primăvară.

Odată cu venirea primăverii se înmulțește și numărul persoanelor afectate de viroze respiratorii dar și de alergii de sezon. Ei bine, se pare că pentru ambele există un același remediu naturist, și anume banalul sirop de ceapă. Ce e mai interesant este faptul că nici măcar nu trebuie să-l cumpărați, ci puteți să-l preparați acasă.

Sirop de ceapă, un remediu excelent pentru tuse

Siropul de ceapă făcut în casă este foarte eficient împotriva răcelilor şi a tusei. Acesta conţine multe vitamine care împreună acţionează ca un dezinfectant puternic şi calmant totodată. În compoziţia sa se găsesc vitaminele C, A, B1, B2, PP şi multe oligoelemente: zinc, seleniu, fosfor şi calciu. În plus, ceapa este alimentul cel mai bogat în quercitină, un puternic antioxidant care face parte din familia bioflavonoidelor şi are un efect antiinflamator.

Acesta există şi în farmacii sau în magazinele naturiste, dar gustul celui preparat în casă este mult mai bun şi, în plus, prepararea lui este la îndemâna tuturor. Curăţă de coajă 2-3 cepe uscate. Pentru a reduce eliberarea substanţelor iritante pentru ochi, umezeşte lama cuţitului cu apă rece. Ceapa se toacă mărunt, iar apoi se acoperă cu zahăr din abundenţă. Sau, dacă doriți, puteți folosi miere de albine. După 5-6 ore veți avea sucul de ceapă. Preparatul poate rezista foarte bine la temperatura camerei 24 de ore, însă este bine să fie consumat proaspăt. Siropul astfel rezultat este bun pentru tuse, răceală şi chiar pentru nasul înfundat al copilului tău.

Poate fi folosit și împotriva alergiilor

Tot din bătrâni, se știe că acest sirop poate fi, de asemenea, folosit ca un remediu împotriva alergiilor. Dacă celui mic îi curge nasul din cauza alergiilor de sezon, mai ales primăvara, poţi aplica următoarea metodă. Înmoaie un beţişor de urechi în sirop de ceapă şi unge cu multă delicateţe nările copilului pe interior. Atenţie să nu introduci beţişorul prea tare în nas ca să nu-l răneşti. Datorită acestui remediu nasul copilului va curge mai puţin.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite