marți, 5 decembrie, 2023

Sirop pentru poftă de mâncare la copii. Ritualuri zilnice interesante pentru creșterea apetitului  

Multe mămici sunt în căutarea unui sirop pentru poftă de mâncare la copii.  Înainte de a analiza cum să măriți apetitul unui copil de 3 ani, merită să aflați mai întâi dacă problema există cu adevărat. Poate că mama sau bunica crede pur și simplu că copilul ar trebui să mănânce mai mult, dar, de fapt, el consumă atâta mâncare cât are nevoie.

Există, de asemenea, un aspect pe care mulți părinți pur și simplu nu îl iau în considerare. Copilul crește cel mai activ în primul an de viață, iar creșterea și greutatea progresează rapid în această perioadă. De la naștere până la vârsta de 1 an, creșterea se dublează de obicei și greutatea se triplează. Acesta este motivul pentru care bebelușii au un apetit foarte bun. Apoi, bebelușul începe să se târască, să meargă și îi este greu să stea nemișcat. Se pare că el își cheltuiește energia la maximum. În consecință, el va mânca bine pentru a-și reface energia necesară.

Sirop pentru poftă de mâncare la copii. Vitaminele necesare

Până la vârsta de 3-4 ani, copiii ajung la o fază a dezvoltării lor în care nu mai există o creștere activă și o perioadă de stabilizare. În mod firesc, nevoia de substanțe nutritive scade oarecum și el nu mai are nevoie de atât de multă hrană ca înainte. Așadar, este necesar în acest caz să ne gândim cum să creștem apetitul unui copil de 4 ani sau să îl lăsăm așa cum este? Depinde de fiecare părinte să evalueze situația în mod realist și să stabilească dacă există într-adevăr o problemă sau dacă aceasta este exagerată.

Nu este întotdeauna posibilă creșterea apetitului unui copil cu ajutorul remediilor populare. Dacă nici dieta corectă, fără gustări sau dulciuri nu produc un rezultat pozitiv, este logic să se apeleze la medicina tradițională.

Dar în niciun caz nu trebuie să vă alegeți propriul medicament, pentru aceasta trebuie să vă consultați cu medicul pediatru. El va putea să evalueze cu adevărat necesitatea unei astfel de măsuri și să prescrie medicamente care cresc apetitul la copii. Acestea pot fi siropuri precum Glycine, Lysine sau Creon sau vitaminele A, C, B12. Comprimatele pentru creșterea apetitului pentru copii au, de obicei, un gust plăcut și o culoare strălucitoare. Bebelușii sunt bucuroși să le ia.

Ritualuri recomandate de specialiști pentru al face pe copilul tău interesat de mâncare

Pentru a vă face copilul interesat de mâncare, este important să nu-l forțați să mănânce și să nu-l pedepsiți niciodată pentru că refuză să mănânce. Încercați să aveți câteva ritualuri zilnice interesante. De exemplu, puteți aranja masa împreună folosind farfurii frumoase, șervețele și tacâmuri neobișnuite.

De asemenea, mama poate pune mâncarea în farfurie sub forma unei fețe amuzante sau a unui animal cunoscut. În cazul în care copilul are alimente sau produse preferate, este logic să gătească cu ele în cea mai mare parte a timpului. Atunci va fi cu siguranță mâncat.

Dacă un sirop pentru poftă de mâncare la copii nu este de ajutor, feedback-ul de pe internet pe forumurile mamelor care au și ele copii mici vă poate ajuta. Cu siguranță, oamenii de acolo împărtășesc diferite sfaturi, iar unele dintre ele vă vor fi cu siguranță de folos.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite