joi, 11 iulie, 2024

Situație incredibilă! Un copil ar fi fost vândut în Germania pentru 8.000 de lei

Un copil ar fi fost vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Minorul, care mai are încă doi frați, a fost trecut ilegal peste graniță, cu documente false. Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) a anunțat într-un comunicat de presă că copilul în vârstă de șase ani din Gorj se va întoarce în România luni, 6 mai.

Un copil ar fi fost vândut în Germania pentru 8.000 de lei

Autoritățile desfășoară o anchetă în urma unor suspiciuni conform cărora un copil în vârstă de 6 ani, dintr-o comună din județul Gorj, ar fi părăsit teritoriul României și ar fi ajuns în Germania cu ajutorul unor documente falsificate. Natalia Intotero, Ministrul Familiei, a declarat că există un dosar la DIICOT în acest sens, ca urmare a unei sesizări primite de autoritățile române, care au fost solicitate la rândul lor să ofere informații de către instituțiile germane.

Autoritățile au devenit conștiente de această tranzacție atunci când Direcția de Protecție a Copilului din Gorj a primit o sesizare prin care se solicita verificarea prezenței minorului la domiciliu. În prima parte a acestei luni, echipele de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) s-au deplasat la domiciliul familiei, însă nu l-au găsit pe acest copil. În urma investigațiilor, s-a aflat că acesta ar fi fost vândut pentru suma de 8.000 de lei.

Imediat după aceste investigații, au fost luați în custodie ceilalți doi minori găsiți la domiciliu – o fetiță de opt ani și un băiețel în vârstă de doi ani și șase luni. Aceștia au fost plasați în grija unor asistenți maternali.

„Pe rolul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj a fost înregistrată la data de 08.04.2024, o cauză penală privind săvârşirea infracţiunii de trafic de minori, urmare a unei sesizări formulate de către Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţie a Copilului Gorj. Cercetările sunt efectuate în rem, iar această etapă nu semnifică formularea unor acuzaţii împotriva unei/unor persoane, ci instituie cadrul procesual necesar strângerii probelor pentru stabilirea corectă şi completă a stării de fapt care să permită adoptarea în cauză a unei soluţii legale şi temeinice”, se arată în comunicatul de presă emis de reprezentanții DIICOT.

Copilul va fi repatriat de către o echipă din cadrul DGASPC

Conform sursei citate, organele de urmărire penală au trimis cereri de cooperare judiciară către Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională. Autoritățile din România au devenit conștiente de cazul copilului în vârstă de șase ani după ce au primit notificări din partea autorităților germane.

Potrivit informațiilor furnizate de surse locale, primele indicii din cadrul anchetei sugerează că băiețelul, care a împlinit șase ani în luna martie a acestui an, ar fi fost vândut pentru o sumă relativ mică, de câteva sute de lei. Autoritățile care au efectuat verificările la locuința familiei au constatat că tatăl copilului este alcoolic, iar mama pare să prezinte probleme psihice.

Copilul, care ar fi fost vândut în Germania pentru 8.000 de lei, va fi repatriat în România în cursul zilei de luni, însoțit de un psiholog și de o echipă din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. Această echipă s-a deplasat la München pentru a prelua minorul și a-l însoți înapoi în țară.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.