Sos pentru paste cu bullion. Spaghete italienești la tine în bucătărie

Publicat:

Un sos pentru paste cu bulion este ingredientul care oferă felului de mâncare un gust deosebit. Multor persoane le place să mănânce paste în stil italian la prânz, adesea fără să știe că spaghetele se preparată întotdeauna doar cu sos.

Puteți cumpăra sosul dintr-un magazin, dar este mai interesant și mai gustos dacă îl preparați dumneavoastră. În orice tradiție italiană, ingredientele pentru sos variază de la o regiune la alta. De exemplu, Sardinia și Sicilia sunt renumite pentru sosurile de spaghete cu fructe de mare sau pește. În Genova, sosurile sunt făcute cu brânză de oaie, nuci de pin și, bineînțeles, usturoi. Acolo se pune busuioc în sos. În Siena se servesc spaghete cu carne tocată, aromatizată cu diverse condimente.

Sos pentru paste cu bullion. O rețetă deosebită și știută doar de marii bucătari

Pentru a pregăti un sos pentru paste veți avea nevoie de bulion brun în cantitate de 1 l, margarină cremă aproximativ 30 gr, morcov în cantitate de 80 gr, rădăcină de pătrunjel aproximativ 20 gr și 40 gr de ceapă. De asemenea, pentru a întări consistența sosului veți avea nevoie de făină de grâu aproximativ 50 gr, piure de roșii 200 gr și 25 gr de zahăr.

Pentru pregătirea sosului se fierbe bulionul brun din oasele de carne prăjită și se strecoară. Se toarnă o parte din bulion într-un castron separat, se răcește și se adaugă făina de grâu cernută. Ulterior, ingredientele se amestecă cu un tel de sârmă până când amestecul devine omogen, fără cocoloașe.

Se pune restul bulionului cu piureul de roșii, rădăcinile și ceapa înăbușite și se aduce la fierbere. Apoi se toarnă bulionul amestecat cu făină. Se fierbe la foc mic timp de o oră, amestecând din când în când. Când sosul s-a fiert se adaugă zahărul și se strecoară.

Se strecoară legumele rămase pe o sită și se combină cu sosul. După care se pune zahărul într-o cratiță, se umezește cu apă și, amestecând cu o spatulă de lemn, se încălzește până când devine maro închis. După care se toarnă apă rece, 2 părți de apă la 1 parte de zahăr. Când zahărul s-a dizolvat, se ia de pe foc și se strecoară. Folosiți 5 g de zahăr granulat la 1 litru de sos.

Sos alb, de creveți și brânză. Cum pot fi acestea pregătite?

Sosurile albe pentru paste și spaghete au la bază un bulion de carne robust. Pentru a pregăti acest tip de sos se prăjește ceapa în ulei de măsline și se adaugă câteva linguri de făină cernută în prealabil. Când amestecul începe să se rumenească, adăugați smântâna, turnați bulionul, amestecând ulterior totul. Astfel, veți obține un sos alb de spaghete excelent. Rețeta de Béchamel franțuzească este, de asemenea, minunată și merge perfect cu spaghete.

Pentru a obține cele mai delicioase paste exact ca în restaurant este bine să folosiți un sos de creveți. Acest sos are un gust și o aromă diferite de celelalte. Se face cu roșii sau dacă doriți să fie alb este indicat să folosiți bulion. Creveții pot fi fierți, înăbușiți în vin sau prăjiți împreună cu alte ingrediente.

De asemenea, un sos pentru paste cu bullion este cel de brânză. Acest tip de sos este foarte popular. Acesta poate fi folosit pentru a servi spaghete, acesta fiind obținut prin amestecarea făinii cu brânză rasă și apoi topirea amestecului în unt.

Pe aceeași temă

Cele mai citite