duminică, 21 iulie, 2024

Soția protopopului a devenit directoarea Penitenciarului Vaslui! Cine este preoteasa Cristina Chirvasă

O preoteasă este noua directoare a Penitenciarului Vaslui. Este vorba de comisarul de poliție penitenciară, Cristina Chirvasă, soția părintelui Adrian Chirvasă, protopopul Protoieriei Vaslui.

Directoarea Penitenciarului Vaslui este soția unui cunoscut preot

La început, preoteasa a ocupat în cadrul penitenciarului un post de asistent social la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui. Însă, aceasta țintea mai sus, și nu se putea complace în poziția de simplă funcționară. Femeia și-a încercat norocul și în urma cu 2 ani, când s-a înscris la un concurs pentru ocuparea postului de director adjunct al departamentului de Reintegrare Socială. Însă, la proba scrisă aceasta a fost descalificată pe motiv că a făcut mai multe însemnări distincte pe foaie în timp ce scria răspunsurile.

Femeia a făcut o contestație pentru ca decizia să fie revizuită, însă nu a avut câștig de cauză. Astfel că nu i-a mai rămas decât să meargă cu cereri către superiori pentru a fi numită în funcțiile dorite.

În primă fază, protejatei sistemului i-au fost oferite diverse funcții în cadrul Serviciului de Regim Penitenciar. Miercuri, 21 iunie, funcția de director la Penitenciarul Vaslui, deținută până atunci de Sorin Bărbuță, comisarul-șef de poliție penitenciară, i-a revenit Cristinei Chirvasă.

Corupția din Penitenciarul Vaslui

În 2020, numeroase acuze au fost aduse conducerii de către sindicaliști, de la relaţii neprincipiale, la deturnări de fonduri, pontaje fictive şi sporuri acordate discreţionar. Ca urmare, la Penitenciarul Vaslui au fost efectuate controale, iar Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a pus în mișcare o serie de măsuri.

La momentul respectiv, întreaga conducere a Penitenciarului Vaslui a fost reformată, iar la conducerea instituției a fost numită ofiţerul psiholog Marcela Simon.

După aceste controale, directorul adjunct Dan Maloş, responsabil cu siguranţa în regim penitenciar a fost a fost înlocuit în funcție cu Sorin Bărbuţă, care a mai ocupat funcţia de director adjunct în timpul mandatului fostului director Eusebio Brânză.

Sindicaliștii au tras un semnal de alarmă în luna spetembrie a acestui an, cu privire la abuzurile şi faptele de corupţie care sunt săvârșite în instituţie, sub protecţia şefilor. Ei au adresat aceste probleme printr-o scrisoare deschisă.

Reacția fermă a angajaților a venit în urma nemulțumirilor legate de neregulile semnalate către organele ierarhice superioare, care nu au fost băgate în seamă. Ei și-ar fi dorit ca cei de la conducere să ia măsuri, însă acest lucru nu s-a întâmplat nici măcar după verificările efectuate de Corpul de Control al Ministerului Justiţiei din luna februarie.

Adrian Chirvasă, protopopul Protoieriei Vaslui și soțul Cristinei Chirvasă este unul dintre cei mai înstăriți preoți din județ, recunoscut pentru pasiunea sa pentru cai putere. Acesta deține un imobil în Vaslui de aproximativ 200 de mii de euro, dar și 2 terenuri în Iași și Vaslui. Pe lângă aceasta, el este și proprietarul unui parc auto de lux, în care putem regăsi un Jeep Ford Kuga și un Volkswagen Passat care depășește 30.000 de euro.

Cristina Chirvasă a preluat miercuri, 21 iunie, funcția de director al Penitenciarului Vaslui.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite