sâmbătă, 12 octombrie, 2024

Suc de varză. Beneficiile acesteia pentru organism

Din cele mai vechi timpuri se știe că administrarea unui suc de varză are mai multe beneficii. Varza este o legumă uimitoare, o comoară de vitamine și minerale. Poate fi sărată, murată, coaptă și consumată crudă. Varza este, de asemenea, folosită în supe, salate și preparate din carne.

Leguma în sine conține o mulțime de fibre grosiere. Pentru a o digera, stomacul trebuie să secrete mult acid clorhidric, ceea ce poate duce la disconfort. Prin transformarea verzei în suc, eliminăm fibrele grosiere și o facem mai ușor de digerat. Sucul de varză ajută la normalizarea nutriției celulare, curăță vasele de sânge, rinichii și ficatul de toxinele acumulate. Este foarte util în cazul diferitelor intoxicații, al bolilor infecțioase și al cancerului. Unele elemente din varză sunt indispensabile în lupta împotriva îmbătrânirii pielii.

Suc de varză. Vitaminele conținute în acesta

Sucul de varză conține vitamina C, 64% din necesarul zilnic, vitamina U, iod, potasiu, magneziu, magneziu, fosfor, calciu, sodiu, azot și alte vitamine și oligoelemente. Consumul regulat de suc de varză vă va întări sistemul imunitar și va normaliza sistemul digestiv.

Sucul are un efect antiinflamator, purifică organismul și, datorită conținutului ridicat de vitamina C, scade nivelul colesterolului rău, prevenind astfel apariția accidentelor vasculare cerebrale și a atacurilor de cord. Conținutul de crom are ca rezultat creșterea arderii caloriilor în timpul sportului și al exercițiilor fizice. Vitamina U este un citoprotector unic, care protejează mucoasa gastrică.

De asemenea, se recomandă consumul de suc de varză pentru anemie și pentru a îmbunătăți absorbția fierului. În sindromul de oboseală cronică, pentru a suplini deficitul de potasiu. De asemenea, acesta se administrează în diabet, pentru a regla nivelul de glucoză. Mai mult decât atât, sucul se ia pentru a normaliza tensiunea arterială. În plus, remediul naturist se ia pentru a vă îmbunătăți starea generală de bine și performanța.

Cum să pregătești remediul naturist? Rețeta știută doar de bunica

Pentru a alege varza albă potrivită pentru suc, uitați-vă la frunze. Acestea trebuie să fie ușoare și ferme. O varză bună are un miros plăcut și nu are crăpături și pete întunecate. O varză întreagă poate fi păstrată la frigider pentru o perioadă destul de lungă de timp, până la o lună dacă este învelită în folie alimentară.

Pregătiți varza înainte de presare. Se spală, se îndepărtează frunzele de sus și se taie în bucăți, având grijă să se taie miezul dur. Puteți face suc de varză în orice storcător. Sucul de varză proaspăt stors se păstrează cel mai bine până la o zi, dar este mai bine să îl beți cât încă conține cele mai multe vitamine.

Atunci când utilizați terapia cu suc de varză, încercați să vă ascultați corpul. Varza poate provoca flatulență, așa că nu depășiți doza recomandată de suc de 200 ml pe zi. Nu trebuie să beți suc de varză în perioadele de exacerbare a bolilor gastrointestinale.

Un suc de varză elimină manifestările cutanate ale reacțiilor alergice, inclusiv înțepăturile de insecte. Ameliorează durerile și umflăturile în stagnarea laptelui în canalele glandelor mamare și în mastită. De asemenea, remediul este bun pentru ameliorarea inflamațiilor articulare în artrită și artroză. Reducerea probabilității de infecție în abraziuni și ameliorarea durerii în timpul manifestării unei vânătăi.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite