Droguri mâncate de șobolani, explicația polițiștilor. Când instanța indiană a cerut poliției să aducă probe în cazurile de trafic de droguri anchetate, polițiștii au spus că drogurile au dispărut fiind mâncate de șobolani. În trei cazuri marijuana confiscată ar fi fost distrusă de rozătoare, scrie BBC.
Judecătorul Sanjay Chaudhary a scris într-o constatare că, atunci când a cerut poliției să prezinte drogurile confiscate ca probă, i s-a spus că 195 kg de canabis au fost „distruse” de șobolani. Într-un alt caz care a implicat 386 kg de droguri, poliția a depus un raport în care spunea că „o parte” din canabis a fost „mâncat de șobolani”. Judecătorul a completat că aproximativ 700 de kg de marijuana confiscate de poliție au fost depozitate în secțiile de poliție din districtul Mathura și că „toate erau în pericol de infestare cu șobolani”. El a spus că poliția nu are experiență în rezolvarea problemei, deoarece șobolanii sunt „prea mici”. Singura modalitate de a proteja bunurile confiscate de „astfel de șoareci neînfricați”, a adăugat el, este să fie licitate către laboratoarele de cercetare și firmele de medicamente, iar veniturile să revină guvernului.
Sunt recidiviști. Șobolanii, nu polițiștii. Poliţia a mai dat vina în trecut pe aceleași rozătoare că au băut mii de litri de alcool contrafăcut. „Şobolanii sunt animale mici şi nu se tem de poliţie. Este dificil să fereşti drogurile de ei”, este concluzia la care a ajuns un tribunal din statul Uttar Pradesh, relatează BBC.
Judecătorul a propus ca drogurile să fie vândute
El a spus că poliţia nu avea experienţa necesară pentru a se ocupa de această problemă, deoarece şobolanii sunt „prea mici”. Singura modalitate de a proteja bunurile confiscate de „astfel de şoareci neînfricaţi”, a adăugat judecătorul, este de a scoate la licitaţie drogurile pentru laboratoare de cercetare şi firme de medicamente, iar veniturile să meargă la Guvern.
S-a găsit, însă, și altă explicație. Un șef din Poliție a zis că o parte din marijuana depozitată în secţiile de poliţie pe care le superviza a fost „deteriorată din cauza ploilor abundente”, nu distrusă de şobolani.
Ipoteza șobolanilor consumatori de stupefiante, respinsă de experți din Argentina, în 2018
Tehnica asta de a vina pe șoboloani au folosit-o și argentinienii.
Opt poliţişti argentinieni au fost concediaţi după ce au dat vina pe şoareci pentru dispariţia unei jumătăţi de tonă de canabis dintr-un depozit al poliţiei. Experţii au contestat această teză, spunând că este puţin probabil ca animalele să confunde drogul cu hrana. Dacă un grup mare de şoareci ar fi mâncat drogurile, în depozit ar fi fost găsite o mulţime de cadavre, au spus experţii.