joi, 23 mai, 2024

Temperatura corpului scăzută remedii. Cum poate fi tratată hipotermia?

Temperatura scăzută a corpului poate fi ridicată folosind remedii naturiste. Acest simptom este o tulburare a schimbului de căldură. Dar ce este hipotermia atunci când nu anunță o afecțiune este o întrebare care îi poate frământa pe mulți oameni.

Hipotermia este o scădere a temperaturii corporale sub 35C grade, ceea ce înseamnă că o persoană își poate trăi viața fără să se plângă, iar funcțiile sale vitale nu vor avea de suferit în niciun fel. Statul în frig pentru o perioadă lungă de timp fără o pregătire fizică adecvată și fără îmbrăcăminte corespunzătoare duce la înghețarea oricărui organism viu. Hipotermia cauzată de viruși și bacterii. Și acest lucru se întâmplă, în ciuda noțiunii noastre obișnuite că aceste boli provoacă hipertermie, dimpotrivă. De exemplu, același covid cauzează adesea hipotermie și nu hipertermie. Acest lucru se explică prin prezența virusului și foarte des o persoană are o temperatură corporală scăzută până când acesta este eliminat din organism.

Temperatura corpului scăzută remedii. Ce simptome însoțește acest disconfort

Temperatura scăzută a corpului este cauzată de boli ale tiroidei și ale glandelor suprarenale, mai exact de hipotiroidism, adică de lipsa hormonilor tiroidieni sau de disfuncții în producția de hormoni glucocorticoizi în glandele suprarenale. Deficiența de fier poate provoca, de asemenea, o temperatură corporală scăzută.

Unele medicamente pot provoca hipotermie, inclusiv un supradozaj de medicamente antipiretice. Consumul de droguri și alcool, de asemenea, provoacă o temperatură scăzută a corpului. Anumite boli, precum diabetul zaharat, leziuni ale sistemului nervos central sau periferic, anomalii vasculare, leziuni care pun viața în pericol, anorexia provoacă manifestarea simptomului.

Sugarii și vârstnicii sunt predispuși la hipotermie, la sugari acest lucru se datorează imperfecțiunilor sistemului de termoreglare, iar la vârstnici invers, disfuncției acestuia. În timpul manifestării disconfortului, pot exista plângeri de frisoane, răceală la nivelul extremităților și reducerea poftei de mâncare.

Dacă gradul de hipotermie se agravează, pot apărea simptome mai severe, cum ar fi somnolență, piele palidă, frisoane, apatie, respirație rapidă, puls slab și chiar pierderea cunoștinței și comă. Toate aceste simptome reprezintă răspunsul de protecție al organismului la temperaturile scăzute pentru a menține în funcțiune organele majore ale corpului nostru.

Cum să reglezi temperatura? Cele mai simple modalități

Este bine să cunoști care sunt principalele modalități de a crește temperatura corpului. Dacă o persoană este rece, este necesar să stea într-o cameră caldă, să scoată hainele ude, să se schimbe în haine uscate și să se acopere cu o pătură caldă. Aceleași măsuri se aplică și în cazul hipotermiei în casă.

Pentru a crește temperatura corpului puteți bea o băutură caldă. Dacă persoana este capabilă, rugați-o să facă exerciții fizice, ghemuiri, flotări, alergări pe loc și sărituri. Luați alimente bogate în calorii, numai dacă afecțiunea nu este cauzată de o boală gastrointestinală, de exemplu, otrăvire acută. De asemenea, puteți consuma alimente picante.

Astfel, în cazul în care temperatura corpului este scăzută cele mai eficiente remedii sunt exercițiul, beți o băutură fierbinte sau mâncați o masă fierbinte. Îmbrăcați-vă cu haine călduroase sau înfășurați-vă în ceva care să vă țină de cald. Îmbrăcați-vă în mai multe straturi și asigurați-vă că purtați o căciulă atunci când ieșiți afară. Faceți o baie sau un duș fierbinte atunci când suferiți de o temperatură scăzută a corpului.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite