miercuri, 15 mai, 2024

Tichete de Paște 2024: Când se vor acorda, ce valoare au și cine le primește

Veste bună pentru pensionarii cu venituri mai mici de 1.400 de lei. Autoritățile au anunțat că vor acorda tichete de Paște 2024 pentru a le face viața mai bună în timpul sărbătorilor Pascale celor cu venituri mici.

Tichete de Paște 2024: Ajutor pentru cei cu pensii sub 1.400 de lei

Românii care au venituri mici vor primi un nou ajutor de la stat. Este vorba despre tichetele pentru masa de Paște 2024.

Autoritățile au făcut deja listele cu românii care beneficiază de acest ajutor. Mai mult, au anunțat și ce se poate cumpăra cu acești bani.

La Slatina, de exemplu, perioada de primire a cererilor este 19 februarie – 15 martie, după cum a anunțat Nora Popescu, directorul Direcției de Asistență Socială Slatina.

Românii care vor beneficia de aceste tichete pentru masa de Paște sunt:

  • românii cu handicap grav, accentuat și mediu care au venituri de până în 1.400 de lei
  • pensionarii și beneficiarii de legi speciale care au venituri de până în 1.400 de lei
  • persoanele de peste 65 de ani care beneficiază de venitul minim de incluziune
  • persoanele fără adăpost

Cu ajutorul acestor tichete, beneficiarii își pot cumpăra produse alimentare, articole de curăţenie, igienă personală sau a locuinţei, medicamente, haine și încălțăminte.

„În perioada 19 februarie 15 martie se vor primi cereri pentru acordarea tichetelor de sărbători Paște. Sunt persoane cu handicap grav accentuat și mediu pensionarii și beneficiarii de legi speciale care au venituri până în 1.400 de lei. Persoanele peste 65 de ani care sunt beneficiari de venit minim de incluziune și persoanele fără adăpost”, a explicat Nora Popescu, directorul Direcției de Asistență Socială Slatina.

Cardurile sociale pentru alimente

Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a anunțat că banii au început deja să intre pe cardurile sociale pentru alimente, pentru luna în curs, încă din data de 16 februarie.

Ministrul a mai spus că, în cursul anului 2024, 2,7 milioane de persoane vor beneficia de acești bani. Sprijinul de 250 de lei este acordat în șase tranșe.

Potrivit calendarului oferit de autorități, următoarele luni când vor intra acești bani sunt aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie.

Anul trecut, banii au intrat pe card între data de 10 și 15 a fiecărei luni. Nu este exclus ca același interval să fie respectat și în 2024.

Aceste ajutoare sunt acordate:

  • – familiilor cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare sunt sub 1.550 de lei în total;
  • – familiilor monoparentale cu venituri pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 lei;
  • – familiilor şi persoanelor singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare;
  • – persoanelor fără adăpost.

Acest ajutor va fi oferit românilor dezavantajați până în 2027.

Altfel, autoritățile au anunțat că vor acorda tichete de Paște 2024 pentru a le face viața mai bună în timpul sărbătorilor Pascale celor cu venituri mici.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.