duminică, 21 iulie, 2024

Tichete sociale pentru grădiniţă: Se dau 120 de lei de fiecare copil!

Tichete sociale pentru grădiniţă se acordă preșcolarilor care provin din familii cu venituri mici și este condiționat de prezența zilnică a copiilor la grădiniță.

Tichete sociale pentru grădiniţă. Se dau 120 de lei de fiecare copil

Potrivit Serviciului Evidență și Plată Beneficii de Asistență Socială, un număr de 6 preșcolari, cu vârste între 3-6 ani, din municipiul Deva, beneficiază de tichetele sociale aferente lunii noiembrie 2023.

Tichetul social pentru grădiniță are o valoare nominală lunară de 120 lei/copil și poate fi utilizat pentru achiziționarea de produse alimentare și de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite.

Stimulentul educațional se acordă:

  • din oficiu, copiilor cu vârsta de 3-6 ani, din familiile care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei
  • pe bază de cerere scrisă, copiilor cu vârsta de 3-6 ani, care se află în îngrijirea altei persoane, desemnată de părinte pentru întreținerea copilului, pe perioada absenței părinților, cu condiția ca veniturile pe persoană să nu depășească nivelul maxim de venit pentru acordarea alocației pentru susținerea familiei (634 de lei/lună).

Tichetele sociale pentru grădiniță se acordă lunar, pe tot parcursul anului școlar. În anul școlar 2022-2023, prin Direcția de Asistență Socială Deva au fost distribuite 70 de tichete, în valoare totală de 7.818,90 lei – în creștere cu aproape 30% față de anul școlar precedent.

Stimulentul educațional este finanțat de la bugetul de stat și nu se ia în calcul la stabilirea veniturilor în baza cărora se acordă beneficii de asistență socială.

Tichetele educaționale de 500 de lei nu vor ajunge până la data de 31 decembrie

Tichetele educaționale de 500 de lei nu vor ajunge la elevii defavorizați până la data de 31 decembrie, deși termenul inițial era în octombrie, potrivit OUG nr 83/2023.

Motivul întârzierii este faptul că Ministerul Educației nu a trimis listele cu numele beneficiarilor până în data de 19 decembrie.

Astfel, peste 400 de mii de elevi nu vor avea cum să acceseze aceste carduri cu care ar putea cumpăra rechizite și îmbrăcăminte.

Ministerul Educației nu a trimis Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, (n. red cel care se ocupă de acest proiect) lista cu numele beneficiarilor până în data de 19 decembrie 2023.

Asta înseamnă că aceste carduri nu mai au când să ajungă la beneficiari pentru că e nevoie de o zi pentru a putea înregistra CNP-urile, iar alte 2 zile pentru a fi distribuite în școli, potrivit procedurii.

Apoi, părinții trebuie să vină la școli și să ridice cardurile, iar suporturile electronice vor fi alimentate cu bani în termen de 2-3 zile lucrătoare din momentul în care MIPE primește confirmarea de livrare a acestora către beneficiarii finali.

Altfel, tichete sociale pentru grădiniţă se acordă preșcolarilor care provin din familii cu venituri mici și este condiționat de prezența zilnică a copiilor la grădiniță.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.