marți, 8 octombrie, 2024

Tinctură de rostopască. Ce beneficii are leacul bătrânesc?

Din cele mai vechi timpuri tinctura de rostopască avea multe beneficii pentru organism. Rostopasca este o plantă perenă cu flori galbene, de 30 cm până la 1 metru înălțime, a cărei tulpină conține un ser amar care devine roșu atunci când este expus la aer. Are proprietăți antispastice, antivirale, diuretice, expectorante, laxative și diaforetice.

Această plantă crește în locuri umbroase, în zonele din apropierea zonelor populate. Proprietățile medicinale ale celandinei fac din ea o plantă valoroasă atât pentru medici, cât și pentru pacienți. În Grecia antică, celandina era folosită pentru tratarea icterului, a bolilor de ficat, a constipației și a calculilor biliari. În zilele noastre, celandina este încă folosită pentru a trata sau a ameliora multe boli, iar oamenii de știință studiază acum pentru a testa eficiența celulozei în tratarea cancerului. Substanțele chimice din celandină pot încetini creșterea celulelor canceroase, dar pot fi, de asemenea, dăunătoare pentru celulele normale.

Tinctură de rostopască beneficii. În cazul căror afecțiuni poate fi folosită planta

Un studiu realizat de oamenii de știință de la Facultatea de Stomatologie din cadrul Universității de Medicină din China a examinat efectul pe care celuloza îl are asupra anumitor streptococi. Experții au ajuns la concluzia că extractul de celandină ajută organismul să lupte împotriva streptococilor, precum și a altor organisme dăunătoare.

Ameliorează problemele stomacale, unele studii au arătat că extractul de celandină consumat zilnic, timp de 4 săptămâni, reduce severitatea refluxului gastroesofagian, calmează durerile abdominale, crampele, greața și chiar vărsăturile.

Planta ajută la regenerarea ficatului, fiind indicată în bolile inflamatorii ale ficatului, și are efect antiviral sub formă de ceai și tinctură, ca adjuvant în tratamentul hepatitelor B și C. În cazul hepatitei A, care nu beneficiază de un tratament medicamentos specific, accelerează vindecarea și elimină mai repede simptomele. De asemenea, este recomandat în cazul ficatului gras sau al hepatitei cauzate de alcool.

Tulburările stomacale sau dispepsia pot fi o altă problemă pe care celofanul o poate calma. Unele studii arată că administrarea pe cale orală, pe o perioadă de 4 săptămâni, a unui anumit produs care conține rostopască, frunze de mentă, mușețel german, chimen, cartof dulce și alte plante medicinale, reduce severitatea refluxului gastroesofagian.

Proprietățile medicamentului naturist. Ce acțiune are acesta în cazul negilor și dermatitei

Planta are proprietăți antioxidante, alcaloizii și flavonoidele conținute de celandină fac din această plantă un puternic antioxidant natural. Antioxidanții ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi.

Planta stimulează activitatea biliară. Aceasta este stimulată prin consumul de celandină, planta ajută în cazul dischineziei biliare. De asemenea, aceasta îmbunătățește colita ulcerativă. Acidul chelidonic se găsește în cantități mari în celandină și este eficient în tratamentul colitei ulcerative, o boală inflamatorie intestinală.

Dermatita atlantică poate fi ameliorată de rostopască. Studiile au arătat că simptomele dermatitei, cum ar fi inflamația și pruritul, adică mâncărimea, sunt atenuate de compostul de celandină. Aceasta are un efect analgezic, experții au constatat că 200 mg de extract de celandină are un puternic efect analgezic.

Mulți specialiști spun că tinctură de rostopască are multe beneficii pentru piele. Aceasta este folosită ca remediu pentru negi, compresele pe bază de celandină, precum și un decoct din plantă, sunt folosite în cazul negilor. Studiile nu au confirmat încă eficiența sa în tratarea negilor, dar fitoterapeuții îi garantează eficacitatea.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite