duminică, 19 mai, 2024

Un bărbat din Neamț a fost păcălit că are cancer. Prietena sa i-a cerut 60.000 de euro pentru un tratament fals

Un bărbat care a fost păcălit că are cancer a urmat timp de 2 ani un tratament fals. Bărbatul de 33 de ani din Piatra Neamț a trecut printr-o experiență tulburătoare. O prietenă în care avea încredere l-a făcut să creadă că este bolnav de cancer şi tot ea i-a cerut suma de 60.000 euro sub pretextul că îi va aduce din altă țară remediul salvator. Când a aflat că diagnosticul este fals, a realizat că este jucat pe degete, și a apelat la autorități. Un bărbat care a fost păcălit că are cancer a urmat timp de 2 ani un tratament fals.

Calvarul bărbatului care a fost păcălit că are cancer

Acum 2 ani bărbatului îi apăruse o pată pe limbă. El i-a confesat acest fapt unei prietene de familie, iar aceasta i-a promis că îl ajută să intermedieze comunicarea cu un spital din Austria.

„După ce am trimis probele, mi s-a spus că am cancer și tot ea mi-a spus că mă va ajuta cu pastile din străinătate, care nu se găsesc în România și sunt făcute pentru cazul meu”, spune victima.

Într-un anumit punct în discuție, bărbatul i-a pus un pic prea multe întrebări, însă femeia i-a tăiat elanul, punând și mai multă presiune pe el şi amintindu-i că viața sa se află în joc.

„Când duci probele la fată să ai pregătiţi şi banii de transport. 1.150 de lei”, i-ar fi spus femeia la telefon.

„Încerc să fac rost de bani, dar de la muncă nu îmi mai dau, dar trebuie să îmi dea bani până la sfârşitul lunii. Şi să văd când îi pune în cont”, i-a replicat atunci bărbatul.

„Te înţeleg, dar elicopterul nu stă după mine. Asta e ultima cursă cu probe medicale, apoi îşi reiau activitatea la 1 septembrie. Nu cred că vrei să stai fără tratament atâtea luni”, încerca să îl convingă prietena sa.

Bărbatul s-a speriat și, în 2021, a adoptat o dietă drastică. Pe deasupra, mai lua și pastilele “vindecătoare” pentru cancer. După o perioadă de 9 luni, prietena sa i-a spus din senin că este vindecat de boală, dar este foarte important să mai urmeze un tratament costisitor pentru a-și curăța sângele de toxine.
„Zilnic, timp de un an și 6 luni, mă cântăream dimineața și seara, să vadă greutatea. Eram verificat și câte ore dorm. Nu știu, sute, poate o mie, două”, povestește victima.
După ce făcut plângerea la poliție, autoritățile au interceptat convorbirile telefonice dintre cei 2, strângând astfel suficiente probe ce au putut motiva reținerea femeii de 44 de ani.
„Polițiștii au efectuat două percheziții. Au fost identificate mai multe înscrisuri și comprimate farmaceutice, asemănătoare cu cele procurate persoanei vătămate”, a declarat Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamț.

A aflat că a fost păcălit după un control medical

Psihologii spun că în cazul unui diagnostic sever oamenii tind să devină foarte vulnerabili, simțind clipă de clipă o presiune ce îi apasă.

„Sunt dispuși să facă orice pentru a se salva și sunt labili emoțional. Sunt predispuși să fie influențati de orice persoană, care reușește să le dea o motivație sau o soluție, care poate să fie valabilă științific sau nu, vor să trăiască și se leagă de orice speranță de viață”, explica Lorena Bolfă, psiholog clinician.

După mandatul de 24 de ore, femeia a fost plasată sub control judiciar și este anchetată penal pentru comiterea unei fapte de înşelăciune.
Bărbatul păcălit din Neamţ care a achitat 60.000 de euro pentru un tratament fals de cancer a povestit totul.

„Pastilele ajungeau de la 100 de euro o bucată până la 9000 de lei. Dădeam banii şi în câteva de zile veneau medicamentele. Un an şi şase luni am luat sute sau poate mii de medicamente. O parte din ele erau suplimente dar momentan nu ştiu până nu îmi fac analizele”, a spus bărbatul.

Păcălitul a aflat adevărul atunci când a luat decizia de a merge la un control unde i s-a spus că are o stare de sănătate perfectă. Acesta a povestit că era verificat de femeie atât în privința programului de somn, cât și a dietei urmate. Femeia îi spunea ce să facă pas cu pas.

„Cred că se pregătea pe internet”, a adăugat păgubitul.

Femeia a fost plasată sub control judiciar şi este acum anchetată penal pentru înşelăciune după ce un bărbat a fost păcălit că are cancer.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.