luni, 4 decembrie, 2023

Un copil a rămas fără tată din cauza medicilor incompetenți. Aceștia au negat rezultatul computerului tomograf

Un tată în vârstă de 25 de ani și-a pierdut viața din cauza unei tumori cerebrale, după ce medicii l-au diagnosticat greșit cu apendicită, ignorând anomaliile detectate în urma scanării creierului, pe care au catalogat-o ca pe o “eroare a aparatului de scanare”, susține familia devastată. În urma acesteti tragedii, un copil a rămas orfan de tată.

Un copil a rămas fără tată din cauza medicilor incompetenți

Joshua Warner a mers la un spital din sud-estul Londrei, Marea Britanie, în luna iunie după ce s-a confruntat cu dureri acute de cap și greață timp de două săptămâni. Medicii i-au efectuat o tomografie computerizată și au stabilit că are apendicită, după care a suferit o intervenție chirurgicală pentru a-i înlătura apendicele. Însă acesta se simțea din ce în ce mai rău, astfel că a fost nevoie de teste suplimentare care au dezvăluit o anomalie la baza creierului. Cu toate acestea, familia a declarat că acest rezultat a fost respins de medici, care l-au catalogat drept o “eroare de computer”.

Abia după câteva săptămâni, când a leșinat și a fost dus de urgență la spital, existența unei tumori cerebrale a fost confirmată. Bărbatul și-a pierdut viața 12 zile mai târziu. Apropiații acestuia, care l-au descris ca fiind „un om cu inimă bună” și un „tată minunat”, și au declarat că doresc să împărtășească povestea în speranța că alții nu vor trece prin aceeași experiență. Eve Pateman, mama tânărului, a declarat că atunci când s-a întâlnit cu echipa medicală în ziua următoare, aceștia i-au spus că „nu este nimic în neregulă” cu apendicele lui. O altă scanare a dezvăluit o anomalie la nivelul creierului. Cu toate acestea, familia sa susține că medicii au spus că este o eroare de computer și l-au externat.

Vizitele repetate la camera de primiri urgențe a Spitalului Darent Valley au continuat, dar bărbatul nu a fost băgat în seamă. Însă doar câteva săptămâni mai târziu, a leșinat în baia bunicilor săi și a fost dus de urgență la Spitalul Queen Elizabeth din Woolwich pentru o altă tomografie computerizată. Rezultatele au confirmat scanările anterioare și în decurs de 24 de ore, Warner a fost informat că are o tumoare cerebrală mare care s-a răspândit de la partea dreaptă a creierului său către spate și trunchi cerebral. A fost transferat la o secție de oncologie. La 5 septembrie, i-a fost făcută o biopsie și a fost diagnosticat o formă agresivă de cancer cerebral.

Familia îndurerată împărtășește calvarul prin care a trecut

Tumorile de gradul 4, adică cele canceroase care adesea revin după tratament, se răspândesc rapid și sunt greu de îndepărtat prin chirurgie. Durerile de cap, greața și oboseala sunt printre simptomele cheie, alături de problemele de mers, coordonare și echilibru, precum și slăbiciune în brațe și picioare. Paciențîi supraviețuiesc în medie între 8 și 11 luni de la diagnostic.

Familia bărbatului a fost informată că acesta avea 3 luni de trăit, dar a murit la doar 12 zile la Spitalul Comunitar Greenwich și Bexley.

„El voia să-și împărtășească povestea, deoarece nu dorea ca altcineva să nu fie crezut. Voia să sublinieze simptomele unei tumori cerebrale. Josh era distractiv, îi plăcea să facă oamenii să râdă. Era un burlac și avea un suflet frumos și o inimă cu adevărat bună și cred că din această cauză majoritatea oamenilor s-au îndrăgostit de el. A atins inimile oamenilor.

Era un tată uimitor, frate și un fiu minunat. Era pur și simplu un om fantastic. A fost foarte curajos, nu pot cuantifica cât de curajos a fost prin toate acestea. Nu s-a plâns niciodată. Cred că eu mi-aș fi plâns de milă, dar el nu a făcut-o niciodată”, a declarat mama tânărului.

Mama bărbatului condamnă medicii pentru moartea fiului.

„Nu există îndoială cu privire la cauza morții sale, a fost provocată de modul în care a fost tratat de medici și pentru că nu a fost diagnosticat corespunzător la timp”, a adăugat mama acestuia.

O pagină de strângere de fonduri a adunat aproape 20.000 de lire sterline pentru a plăti tratamentul bărbatului, dar acum banii vor fi puși într-un cont pentru fiul său în vârstă de 4 ani, Andrew.

“Am fost susținuți în mod masiv de comunitate și de familia noastră. Oamenii au fost incredibil de generoși. Am fost pur și simplu copleșiți de generozitatea firmelor și a oamenilor. El își iubea foarte mult fiul și este sfâșietor să-l vezi pe Andrew întrebându-se unde este tatăl său”, a transmis mama bărbatului, după ce un copil a rămas fără tată din cauza medicilor incompetenți.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.