luni, 25 septembrie, 2023

Un copil de nici doi ani, care s-a înecat în curtea casei, este în comă! Medicii sunt reticenți in privința șanselor de supraviețuire

NuUn copil de un an şi șapte luni care s-a înecat în curtea casei este în comă. Acesta se află în stare gravă la spital, după ce s-a înecat în locul din curtea casei unde erau montate apometrele. Micuțul a stat acolo preț de 10 minute, până când a fost găsit de părinți în stare de inconștiență. Un elicopter l-a transportat urgent la spital, însă medicii sunt reticenți în ceea ce privește îmbunătățirea stării sale. Urmează detalii cu un puternic impact emoțional.

Un copilaș, care s-a înecat în curtea casei, este în comă profundă

Incidentul a avut loc în după amiaza zilei de luni, 5 iunie 2023, în satul Jena, din Timiș. Băiețelul de un an și șapte luni a fost scăpat din vizor pentru câteva minute, timp în care tragedia s-a petrecut. În curtea casei se afla o groapă neacoperită de doar 50 de centimetri adâncime, unde au fost montate apometrele. În ziua respectivă, tatăl copilului era ocupat cu remedierea unei avarii.

„Cred că a fost o clipă de neatenție. S-a spart o țeavă, unde are apometrul, la căminul de apă și repara acolo. Până și-a adus o piesă, copilul cred că a alunecat acolo cu capul în apă”, a declarat Găvojdia Dănuţ Stoica, primarul din Timiș.

Primii sosiți la locul nefericitului accident au fost 2 agenți ai politiei din localitatea Găvojdia. Ei au găsit copilul în stare de inconștiență și au sărit imediat la datorie, aplicându-i victimei tehnicile necesare de prim ajutor. După puțin timp, a mai sosit o ambulanță și un echipaj SMURD, care au continuat pentru încă o oră și jumătate cu manevrele de resuscitare.

Copilul a fost dus prima dată cu elicopterul la spitalul județean, de unde ulterior a fost transferat la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”. Șansele de supraviețuire sunt extrem de mici, conform prognozei medicilor.

Micuțul se află în comă profundă, într-o stare extrem de gravă. Inconștient, cu sângerare abdominală, ca urmare a căzăturii de la înălțime în acel puț cu apă. Poliția au demarat o cercetare penală, pentru vătămare corporală din culpă.

În comă, după ce s-a înecat cu propria saliva

În luna aprilie a acestui an, Mateo, un copil de doi ani, din Mureș, care era răcit, s-a înecat cu propria salivă în timp ce se juca prin casă.

Când au văzut că micuțul nu mai putea respira, părinții au sunat panicați la salvare. Medicii i-au aplicat timp de un minut manevre de resuscitare, după care inima acestuia a început să dea semne de viață.

Mateo a fost transportat la spitalul de copii din Târgu Mureș în stare critică, și i s-a indus o stare comatoasă. Băiețelul se juca în apropierea familiei la momentul accidentului, iar dintr-odată s-a înroșit și a căzut la pământ, au spus părinții.

Mateo se afla sub monitorizare strictă. După ce a ajuns la spital a fost stabilizat de către medici, dar, cu toate acestea a mai intrat în stop cardio-respirator de două ori. Starea lui s-a complicat dramatic iar medicii au făcut un apel către donatori, copilul având nevoie de transfuzii de sânge repetate pentru a se putea reface.

Copilașul de un an şi şapte luni care s-a înecat în curtea casei este în comă.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite