vineri, 12 iulie, 2024

Un deputat AUR şi-a bătut soţia. Poliţiştii au fost chemaţi la faţa locului

Dumitru Focșa, un deputat AUR, şi-a bătut soţia. Femeia a sunat la numărul unic de urgenţă 112 în jurul orei 02.00 pentru a reclama incidentul.

Poliţiştii din localitatea Lumina, judeţul Constanța, s-au deplasat la faţa locului pentru a constata cele sesizate.

Un deputat AUR şi-a bătut soţia, în judeţul Constanța

Conflict soldat cu violenţă fizică, într-o familie din judeţul Constanța. Protagoniştii sunt un deputat AUR şi soţia sa. Dumitru Focșa nu şi-a putut controla nervii şi şi-a lovit nevasta.

Femeia a sunat la 112, iar la faţa locului a sosit un echipaj de poliţie. Oamenii legii au identificat urmele vizibile de violenţă pe corpul femeii şi au chemat o ambulanţă.

„S-a constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificate persoanele în cauză, respectiv un bărbat, de 57 de ani, dar și persoana vătămată, de 49 de ani, care prezenta urme vizibile de violență”, au transmis oamenii legii.

Soţia lui Dumitru Focșa a primit îngrijiri medicale, însă nu a dorit să fie transportată la o unitate medicală. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie. Important de precizat este faptul că femeia nu a dorit un ordin de protecţie.

„Polițiștii au întocmit imediat formularul de evaluare a riscului, reieșind risc iminent, însă femeia s-a opus emiterii unui ordin de protecție provizoriu. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie”, mai spun polițiștii.

Mai mult decât atât, întregul incident nefericit s-a produs sub ochii copilului lor.

„Totodată, întrucât s-a constatat faptul că la incident a participat și o minoră, a fost solicitată intervenția unei echipe din cadrul D.G.A.S.P.C. Constanța, în vederea dispunerii măsurilor legale”, se mai arată în comunicat.

Anchetă internă în cadrul AUR, după ce deputatul Dumitru Focșa şi-a bătut soţia

În acest context, preşedintele AUR, George Simion, a declarat că în cadrul partidului va avea loc o anchetă internă. Liderul Alianţei pentru Unirea Românilor afirma că este împotriva oricărei forme de violenţă fizică sau psihologică, iar familia trebuie considerată un sanctuar.

De asemenea, Simion susţine că autorităţile sunt obligate să demareze cercetări şi să rezolve fără întârziere incidentul. După finalizarea anchetei interne, se va propune o hotărâre în conformitate cu prevederile Codului de Etică al formaţiunii politice. În cazul în care va fi găsit vinovat, deputatul îşi poate pierdea funcţia din partid.

Deputatul Dumitru Focșa, în atenţia presei și-n trecut

Vă aducem aminte faptul că Dumitru Focșa este unul dintre parlamentarii partidului Alianţa pentru Unirea Romanilor (AUR) care l-au amenințat cu bătaia, în Parlament, pe social-democratul Alfred Simonis.

Conflictul a pornit după ce propunerea legislativă „Legea suveranităţii – Legea pentru protejarea interesului superior şi suveran al poporului şi al cetăţeanului român”, iniţiată de AUR, a fost respinsă de plen.

La ieşirea din sală, Dumitru Focşa l-a ameninţat pe Alfred Simonis cu bătaia, acuzându-l că vorbeşte urât: „Băi, nesimțitule, valutistule!” Replica nu a întârziat să apară.

”Valutistă e mă-ta, porcule”, i-a răspuns Simonis deputatului AUR, moment în care Focșa i-a replicat ”Vezi să nu te pocnesc acum!”.

Astfel, Dumitru Focșa este cunoscut pentru ieșirile sale violente în Parlament, iar de această dată deputatul AUR și-a bătut soția.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite