vineri, 14 iunie, 2024

Un elev de excepție a inventat un generator de energie! Cu acesta se poate alimenta un întreg cartier pentru mai mult de jumătate de secol! – VIDEO

Vladimir Ștefan Vîrzob este un elev de excepție care a inventat un generator de energie. Tânărul în vârstă de doar 15 ani a impresionat comunitatea științifică după ce a creat un generator de energie de dimensiunile unei doze de suc, capabil să producă timp de jumătate de secol curent electric pentru un întreg cartier rezidențial.

Elevul olimpic are o pasiune pentru chimie și studiul energeticii nucleare, iar saloanele de inventică au pus deja ochii pe el.

Un elev de excepție a inventat un generator de energie

Invenția impresionantă a adolescentului constă într-o „baterie” radio-izotopică ce poate alimenta până la 50 de ani un cartier rezidențial. Invenția sa are nevoie de doar 2 grame de combustibil nuclear, poate genera o putere de până la 16 Mw/zi, și este de mărimea unei doze de suc.

Vladimir Ștefan Vîrzob studiază în prezent la Colegiului Național „Traian” din Drobeta Turnu Severin și este mândria Olteniei. În anul 2021, a fost felicitat de ministrul mehedințean al Energiei, Virgil Popescu, pentru rezultatele sale excepționale la Salonul Internațional de Inovații și Invenții de la Varșovia, unde câștigat medalia de argint împotriva a 200 de participanți din 16 țări.

„Vreau să îi transmit sincere felicitări elevului Vîrzob Vladimir Ștefan pentru medalia de argint pe care a primit-o pentru «CHR – X Nuclear Decontaminating Agent», la Salonul Internațional de Inovații și Invenții de la Varșovia! Sunt cu atât mai mândru de Vladimir că este mehedințean de-al ”meu”, și-a arătat aprecierea deputatul PNL în mediul online.

În 2020 băiatul a obținut o medalie de aur la cea de-a VI-a ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia” Timișoara.

Invenția sa ar fi mai eficientă decât anumite tehnologii deja existente

Bateria nucelară care are nevoie de doar 2 grame de combustibil și poate alimenta un întreg cartier rezidențial este un concept revoluționar dezvoltat de Ștefan Vîrzob, tânărul denumindu-și invenția „KN-9”.

Invenția ar genera energie pentru o perioadă estimat de până la 50 de ani, iar dimensiunea este cât a unei doze de suc.

„Invenția mea se referă la o baterie radio-izotopică ce are ca principiu de bază un principiu ce datează de la mijlocul secolului al XX-lea. Mă refer la convertirea radiațiilor nucleare în energie electrică. De asemenea, aduce o abordare inovativă acestui proces de convertire, o abordare ce nu a fost încă studiată de comunitatea științifică”, explică Vladimir Ștefan Vîrzob.

 

„Nu pot să mă pronunț clar în privința costului de producție. Însă raportând cantitatea de energie emisă la costul relativ de producție, pot spune că este mult mai eficientă decât anumite tehnologii deja existente pe piață la ora actuală”, a adăugat talentatul inventator Vladimir Ștefan Vîrzob.

„Micul Einstein” locuiește cu familia sa în Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți. După valul de admirație primit ca urmare a rezultatelor sale excelente, Vladimir Vîrzob a menționat că are o colaborare cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, care îl sprijină în demersul său.

„Sunt chiar onorat! Eu colaborez cu dumnealui în prezent. Prin recomandarea acestuia am ajuns la Institutul Național de Cercetare Pitești, unde fac încercări pe produsul meu. Pentru aceasta îi mulțumesc și chiar este un important sprijin pentru mine!”, a menționat Vladimir Vîrzob.

Elevul de excepție care a inventat un generator de energie explică principiul funcționării invenției sale în clipul video de mai jos.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite