duminică, 3 decembrie, 2023

Un medic și un asistent, acuzați că cereau șpagă! Ce primeau cadrele medicale pentru a aproba pensii de invaliditate

Un medic și un asistent sunt acuzați că cereau șpagă pentru a aproba dosare de pensii de invaliditate. Cadrele medicale din Mediaș ar fi luat șpagă în bani și alimente. Aceștia ar fi primit între 500 și 2.000 de lei de la persoanele invalide care aveau nevoie de aprobările lor.

Un medic și un asistent, acuzați că cereau șpagă!

Ca urmare a obținerii autorizărilor de la judecătorul de drepturi si libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu, perchezițiile au fost dispuse în legătură cu săvârșirea unor fapte de corupție de către un medic si un asistent medical din cadrul Casei Județene de Pensii Sibiu – Cabinetul de Expertiza Medicala nr.3 Medias.

Poliţiştii au percheziţionat casele din municipiile Mediaş, din judeţul Sibiu şi Orăştie, din judeţul Hunedoara, ale unui medic şi unui asistent medical. Cei doi erau angajați ai Casei Judeţene de Pensii Sibiu – Cabinetul de Expertiză Medicală nr. 3 Mediaş. Cele două cadre medicale sunt acuzate că ar fi luat mită în acest an, atât în bani, cât şi în produse alimentare.

„Ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – SJA Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, efectuează percheziţii domiciliare în trei locaţii situate în municipiului Mediaş şi, respectiv, în Orăştie. Ca urmare a obţinerii autorizărilor de la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, percheziţiile au fost dispuse în legătură cu săvârşirea unor fapte de corupţie de către un medic şi un asistent medical din cadrul Casei Judeţene de Pensii Sibiu – Cabinetul de Expertiză Medicală nr.3 Mediaş. În cauză, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de cei doi suspecţi cu privire la săvârşirea a nouă şi, respectiv, opt infracţiuni de luare de mită”, au precizat reprezentanții polițiștilor.

În perioada iunie-octombrie 2023, cadrele medicale ar fi primit sume de bani cuprinse între 500 de lei şi 2.000 lei, precum şi produse alimentare, în legătură cu îndeplinirea unor îndatoriri ce intrau în atribuţiile lor de serviciu, respectiv pentru obţinerea pensiei de invaliditate sau pentru revizuirea periodică a documentaţiei de către persoanele care beneficiau de această pensie.

Medic din Sibiu, prins că a luat șpagă de nouă ori

Un medic din Sibiu, sef de secție, este urmărit penal după ce există dovezi că a luat șpagă de cel puțin nouă ori.

Medicul a primit sume de bani cuprinse între 200 și 500 lei, precum și produse alimentare și nealimentare.

Ofițerii de poliție judiciară au efectuat percheziții în două locații de pe raza municipiului Sibiu, într-o cauză penală în care sunt cercetate fapte de corupție săvârșite de către un medic, șef de secție în cadrul Spitalului de Psihiatrie ,,Gheorghe Preda” din Sibiu.

În cauză, s-a dispus efectuarea urmării penale față de suspect cu privire la săvârșirea a nouă infracțiuni de luare de mită, în perioada februarie-iulie 2023. Dosarul penal a fost înregistrat în urma unui apel la Call Center-ul Anticorupție 0800.806.806.

În ceea ce privește cazul din Mediaș, în care un medic și un asistent sunt acuzați că cereau șpagă, au fost efectuate percheziții la casele celor două cadre medicale.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.