luni, 24 iunie, 2024

Un minor de 14 ani și-a șantajat colega de școală cu publicarea unor imagini compromițătoare!

Accesul la tehnologie al minorilor este greu de controlat. Profitând de aspectul public al rețelelor de socializare, un minor în vârstă de 14 ani și-a șantajat colega de școală cu postarea unor fotografii nud în mediul online. Cazul, care a avut loc în județul Constanța, a ajuns în atenția polițiștilor după ce tatăl fetei a descoperit totul.

Fata în vârstă de 13 ani a purtat mai multe conversații pe WhatsApp cu băiatul. Iar atunci când acesta i-a cerut poze intime, ea a acceptat să-i trimită pentru că-l plăcea. La câteva zile după ce a primit pozele, băiatul și-a schimbat atitudinea și a început să o amenințe cu publicarea imaginilor indecente în mediul online daca nu îi oferă bani și sex.

Un minor de 14 ani și-a șantajat colega de școală pentru a întreține relații sexuale cu el

În prima instanță, acesta i-a cerut fetei 100 de lei, amenințând-o că daca nu îi primește, va face un cont de Instagram cu numele ei, unde va posta pozele nud cu aceasta. De frică, fata a sustras bani din buzunarul cămășii tatălui.

Însă șantajul nu s-a oprit aici. La scurt timp, a mai vrut aceeași sumă de bani, însă de data aceasta a plusat, solicitându-i fetei și raporturi sexuale cu el. Fata i-a adus banii, însă a refuzat să întrețină raporturi sexuale. Pentru că a refuzat, tânărul a hotărât că trebuie să crească suma la 600 de lei.

În cele din urmă, realizând că băiatul nu se va opri din a profita de situație, minora a povestit toată întâmplarea părinților săi. Tatăl acesteia a sesizat organele de poliție iar autoritățile au purces în efectuarea unei percheziții la domiciliului inculpatului. În urma cercetărilor, polițiștii au descoperit atât fotografiile nud cu fata, cât și conversațiile avute de cei doi pe WhatsApp, din care reiese că este vinovat pentru toate acuzațiile care i-au fost aduse.

În timpul audierilor, tânărul a încercat să mascheze întâmplarea pentru a părea mai puțin vinovat. El a declarat că pozele nu le-a cerut personal de la fată, ci le-a primit la rândul lui de la altcineva, și că totul s-a vrut a fi o gluma, atât pretenția de a-i fi oferiți bani, cât și cea de a obține sex. Însă, probele ridicate de polițiști nu îl prezintă într-o lumină atât de favorabilă.

Minorul a fost trimis în judecată pentru șantaj, iar pe 23 mai 2023 a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Hârșova la măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Constanţa, pe o durată de 6 luni, cu începere de la data rămânerii definitive a hotărârii.

Bărbat în vârstă de 24 de ani, cercetat după ce și-a șantajat fosta iubită minoră

Un tânăr în vârstă de 24 de ani din Iași este investigat într-un caz de șantaj și pornografie infantilă.

El este acuzat că ar fi filmat scene cu caracter sexual explicit în perioada iulie 2021- februarie 2022, cu o fată, după care a șantajat-o cu publicarea acestora în scopul de continua relația de cuplu pe care o aveau.

În perioada august-septembrie 2019, bărbatul este suspectat că ar fi creat și deținut astfel de materiale video cu o altă minora, pe care le-ar fi păstrat în colecția sa.

Sentința în cazul minorului de 14 ani care și-a șantajat colega de scoală nu este definitivă.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite