vineri, 14 iunie, 2024

Un pastor a murit după ce a postit 40 de zile! A ținut postul pe care l-ar fi urmat Iisus!

Un pastor a murit după ce a postit 40 de zile! Apropiații acestuia susțin că pastorul Francisco Barajah, din Mozambic, a ținut postul de 40 de zile, fără mâncare și apă, post despre care se scrie în Biblie că ar fi fost Iisus.

Apropiații pastorului susțin că organele lui Francisco Barajah au cedat în a 25-a zi de post. Pastorului i s-au administrat seruri pentru a se rehidrata dar, în cele din urmă, acesta a decedat.

Un pastor a murit după ce a postit 40 de zile

Francisco Barajah, în vârstă de 39 de ani, a fost pastorul și fondatorul Bisericii Evanghelice Santa Trindade din provincia centrală Manica. Acesta lucra și ca profesor de școală franceză. Acesta a decedat miercuri, 15 februarie 2023, după ce a încercat să țină să țină postul de 40 de zile, fără mâncare și apă. Despre acest post se scrie în Biblie că ar fi fost Iisus. Pastorul a murit în timp ce era tratat la spitalul din Beira, unde fusese adus în stare critică.

După 25 de zile de post „negru“, Francisco Barajah a slăbit foarte mult, ajungând până la un punct în care nu putea să se ridice, să meargă sau să se spele singur.

Francisco Barajah
Francisco Barajah, în vârstă de 39 de ani, a fost pastorul și fondatorul Bisericii Evanghelice Santa Trindade din provincia centrală Manica

Văzând în ce stare a ajuns pastorul, rudele, dar și credincioșii, au insistat ca acesta să fie dus la spital. Starea de sănătate a bărbatului era una critică, astfel că în ciuda eforturilor depuse de către medicii de la spitalul Beira, Francisco Barajah a decedat. Medicii au încercat să-l rehidrateze și să-l hrănească pe Barajah cu alimente lichide, dar fără rezultat.

Potrivit raportului întocmit de poliția locală, pastorul a ținut post „negru“ timp de 40 de zile, fără mâncare și fără apă, așa cum se spune că ar fi ținut Iisus Hristos. Bărbatul în vârstă de 39 de ani ar fi dezvoltat o anemie severă și ar fi avut leziuni ale organelor interne și nu a mai putut digera alimentele.

Apropiații lui Francisco Barajah susțin că pastorul s-a îmbolnăvit în a 25-a zi de post, dar că sănătatea lui s-a înrăutățit foarte mult din a 38-a zi.

biblia pe o masa
Apropiații lui Francisco Barajah susțin că pastorul s-a îmbolnăvit în a 25-a zi de post, dar că sănătatea lui s-a înrăutățit foarte mult din a 38-a zi

Ce este postul „negru“

Postul „negru“ este prezent în tradiția creștină și se ține în anumite perioade din an, în principal înaintea unor sărbători importante. Acesta este însă folosit și de cei care își doresc o detoxifiere a organismului.

Postul „negru“ este practicat de multe secole și este prezent în multe religii. Acesta presupune lipsa mâncării și a băuturilor, altele decât apa. În cazul celor care țin acest post, pe lângă această regulă există și niște normele religioase de care se ține cont. Biserica ortodoxă privește postul „negru“ ca pe un mod de smerenie.

Prima regulă a postului „negru“ presupune ca în ziua respectivă să nu mănânci nimic toată ziua. Postul începe practic la ora 18.00 din ziua anterioară, şi ţine până în ziua următoare până la ora 24.00.

Potrivit bisericii ortodoxe, acest post nu presupune doar abținerea de la mâncare şi băutură ci şi abţinere de la comiterea unui păcat sau a oricărei răutăți. Credincioșii care urmează acest post știu că în acea zi nu trebuie să se certe cu nimeni, indiferent ce s‑ar întâmpla.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite