miercuri, 22 martie, 2023

Va dispărea aglomerația de pe Valea Prahovei? Au fost semnate actele!

Publicat:

A fost semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru realizarea unei legături suplimentare între partea de sud și partea centrală a țării și astfel se speră că va dispărea aglomerația de pe Valea Prahovei. Drumul Județean 102I, care va face legătura între localitățile Valea Doftanei, din județul Prahova și Brădet, din județul Brașov, ar trebui să ducă la descongestionarea traficului care există acum pe drumurile naționale DN1 și DN1A.

Va dispărea aglomerația de pe Valea Prahovei: Drum care va face legătura între Ploiești și Brașov

Compania Națională de Investiții (CNI) a semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru realizarea Drumului Județean 102I, ce va asigura legătura dintre partea de sud și cea centrală a țării, între localitatea prahoveană Valea Doftanei și cea brașoveană Brădet.

Astfel se dorește o decongestionare a traficului care este acum pe DN1 și DN1A, între Câmpina și Săcele. Banii pentru această investiție vin de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul aprobând recent indicatorii tehnico – economici. Este vorba despre 405.405.438 lei și se are în vedere modernizarea a peste 25 km, ca o alternativă la DN1 București – Brașov. Durata de execuție a acestui proiect este de 42 de luni.

Modernizarea și reabilitarea DJ 102I se va împărți în 2 tronsoane. Primul tronson se află pe raza județului Prahova între km 37+620 și km 50+820,38 (limita județului Brașov) și va avea o lungime de 13.200,38 m. Cel de-al doilea tronson se află pe raza județului Brașov între km 50+820,38 (limita județului Prahova) și km 63+256.08. Lungime totală a acestui tronson este de 12.435,70 m.

În plus, se are în vedere și realizarea a 13 km de zid de sprijin, 72 de podețe transversale, 14 poduri, 13 parcări de scurtă durată și peste 9 km de parapet de protecție.

Începerea lucrărilor este stabilită de-abia după ce se vor face exproprierile, relocările / protejările rețelelor edilitare și realizarea de variante provizorii de circulație (poduri). De acestea se vor ocupa exclusiv Consiliul Județean Prahova și Consiliul Județean Brașov.

Autostradă Ploiești – Brașov?

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că nu s-a renunțat la ideea unei autostrăzi care să asigure legătura dintre Ploiești și Brașov.

„Mă bucur că un proiect început în 1985 ajunge astăzi să fie transpus în realitate și vorbim despre un tronson de drum care va trece Carpații și va reuși să lege sudul țării de centrul țării”, a declarat Nicolae Ciucă.

Prim ministrul a adăugat că în anul 2023 s-au semnat contracte de 10,3 miliarde de euro, iar la nivelul Ministerului Transporturilor au fost începute foarte multe elemente de infrastructură.

„Doresc să subliniez că nu s-a renunțat la proiectul legării Ploieștiului de Brașov prin autostradă și discuțiile pe care le avem la nivelul guvernului, asumarea pe care sperăm să o finalizăm printr-o decizie atât politică, cât guvernamentală foarte curând, să concretizeze demararea proiectului pentru autostrada Ploiești – Brașov”, a mai precizat Nicolae Ciucă.

Prin modernizarea și reabilitarea DJ 102I, care va face legătura între localitățile Valea Doftanei, din județul Prahova și Brădet, din județul Brașov, se speră că va dispărea aglomerația de pe Valea Prahovei, iar drumurile naționale DN1 și DN1A nu vor mai fi atât de aglomerate, mai ales în week-end-uri.

Interesant de citit

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite