miercuri, 24 iulie, 2024

Veste proastă pentru români! Biletele de avion vor fi mai scumpe în această vară!

Biletele de avion vor fi mai scumpe în această vară, conform avertismentului emis de Michael O’Leary, directorul general al Ryanair, cea mai importantă companie aeriană din Europa în ceea ce privește numărul de pasageri.

Biletele de avion vor fi mai scumpe. Care este motivul

Conform declarațiilor șefului companiei irlandeze, operatorii aerieni europeni vor întâmpina dificultăți în satisfacerea cererii pentru călătorii în timpul sezonului de vârf, din cauza problemelor care limitează numărul de aeronave disponibile.

Michael O’Leary preconizează că prețurile biletelor Ryanair vor crește cu până la 10% în această vară, în comparație cu aceeași perioadă din 2023, din cauza creșterii mai lente a numărului de pasageri, ca urmare a întârzierilor în livrarea noilor aeronave Boeing. La început, Ryanair estimase că anul fiscal ce se încheie la 31 martie 2025 va înregistra 205 milioane de pasageri, o majorare față de cei 183,5 milioane de pasageri din anul precedent.

„Dar, cu mai puţine aeronave, poate vom fi nevoiţi să înrăutăţim estimările la aproximativ 200 de milioane de pasageri”, a subliniat O’Leary.

Se preconizează că prețurile la bilete vor înregistra din nou o creștere ce va avea loc în vara acestui an, comparativ cu aceeași perioadă din 2023.

„La noi, preţurile au crescut în medie cu 17% în vara anului trecut. Dar nu cred că vara aceasta vom avea o creştere mai mare de 10%. (…) Dacă va creşte capacitatea, preţurile vor scădea”, a explicat CEO-ul Ryanair.

Ryanair a încheiat un contract cu Boeing pentru achiziționarea a 57 de avioane noi până la data de 31 martie 2025, dar se așteaptă să primească doar între 40 și 45 de avioane până la acea dată.

TAROM a reluat zborurile către SUA

În luna precedentă, estimările de profit Ryanair pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2024 au fost descurajatoare, după ce unele agenții de turism online (OTA) au suspendat vânzarea biletelor pentru zborurile Ryanair la începutul lunii decembrie. Această acțiune a determinat compania irlandeză să micșoreze prețurile biletelor pentru a le putea vinde.

În ceea ce privește anul fiscal curent, compania estimează că profitul după taxe se va situa între 1,85 și 1,95 miliarde de euro, comparativ cu estimările anterioare din noiembrie 2023, care indicau un interval între 1,85 și 2,05 miliarde de euro. Cu toate acestea, există posibilitatea ca acest profit să depășească recordul anterior de 1,45 miliarde de euro înregistrat în 2018.

În trimestrul patru al anului 2023, compania a transportat 41,4 milioane de pasageri, înregistrând o creștere de 7% față de aceeași perioadă din 2022, în timp ce prețul mediu al biletelor a fost cu 13% mai mare.

Compania aeriană TAROM a anunțat reluarea zborurilor către SUA și a început deja vânzarea biletelor pentru rutele București – New York și București – Miami.

„Odată cu anunțul oficial de reluare a zborurilor zilnice din Capitală spre Statele Unite ale Americii, TAROM invită călătorii să exploreze «visul american» în două dintre cele mai vibrante orașe precum New York City și Miami. Astfel, pasagerii care aleg serviciile TAROM beneficiază în luna februarie de ofertele transportatorului aerian național pe două destinații din SUA”, se arată în comunicatul TAROM.

Biletele de avion vor fi mai scumpe cu până la 10 la sută în această vară din cauza faptului că numărul de pasageri transportați de Ryanair va fi unul mai mic decât se estimase inițial.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.