Vești bune pentru români: Pachete cu 25 de kilograme de alimente, înainte de Paște!

Guvernul a venit cu vești bune pentru aproape 1,2 milioane de români. Aceștia vor primi pachete cu 25 de kilograme de alimente, înainte de Paște prin proiectul finanțat prin POAD, cu un buget total de 235 milioane euro. Se vor acorda 7.133.112 de pachete, adică 170.000 tone de alimente, în șase tranșe.

Pachete cu 25 de kilograme de alimente, înainte de Paște!

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) va oferi înainte de Paște o nouă tranșă de pachete cu alimente de 25 de kilograme pentru persoane vulnerabile.

Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, iar bugetul total este de 235 de milioane de euro. Proiectul vizează livrarea a peste 7 milioane de pachete (170 de mii de tone de alimente), distribuite în șase tranșe de-a lungul anului în curs.

„Cea de-a șasea tranșă a pachetelor alimentare destinate românilor vulnerabili va ajunge la beneficiari înainte de Paște. Lucrăm împreună cu autoritățile locale, astfel încât să ne asigurăm că sunt depuse toate eforturile pentru a nu exista sincope în procesul de distribuție către beneficiari. În acest sens, am făcut un apel către toți primarii să etapizeze distribuția alimentelor în așa fel încât să se evite cozile la preluarea pachetelor, respectându-se totodată calendarul pe care l-am propus. Pachetele conțin alimente de bază pe care toți românii trebuie să le aibă înainte de Sfintele Sărbători și este important ca acestea să le fie livrate la timp“, a declarat Marcel Boloș, ministrul MIPE.

Ministrul a adăugat că intenționează ca, în Săptămâna Mare, să fie încărcate pe cardurile sociale o nouă tranșă din ajutorul de 250 lei pentru alimente și mese calde pentru cei 2,4 milioane de români beneficiari.

„Este un sprijin care va conta în această perioadă. Vom continua să protejăm securitatea alimentară și în următorii ani, fie sub formă de pachet alimentar, fie sub formă de voucher. Și pentru că vorbim despre produse în cea mai mare parte românești, vom ajuta în acest fel și producătorii naționali”, a adăugat ministrul Marcel Boloș.

Cine beneficiază de aceste pachete și ce primește

Beneficiarii pachetelor cu 25 kg de alimente sunt familiile și persoane singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, dar și familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei.

Aici se încadrează și persoanele sau familiile aflate temporar în situații dificile de trai, precum: victime ale calamităților, persoane dependente sau în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, și persoanele care locuiesc în așezările informale.

În pachetele cu 25 de kilograme de alimente pe care vor primi cele aproape 1,2 milioane de români sunt: făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg), mălai (4 pungi de 1 kg), paste făinoase (2 pungi de 400 g), ulei (4 sticle de 1 l), zahăr (2 pungi de 1 kg), orez (4 pungi de 1 kg), conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g), conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g), conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g), borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml), gem de fructe (1 borcan de 360 g) și gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).

Pe aceeași temă

Cele mai citite