duminică, 3 martie, 2024

Victor Pițurcă, reținut de DNA! Este suspect într-un dosar

Veste de ultimă oră! Victor Pițurcă a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Fostul selecţioner este vizat într-un dosar privind achiziţionarea de măşti în perioada pandemiei.

Antrenorul a fost audiat la sediul DNA ieri, 29 ianuarie 2023, şi a fost reţinut în cursul nopţii de duminică spre luni.

Fostul fotbalist și-ar fi exercitat influența pentru a-i facilita accesul la contracte, cum ar fi cel încheiat cu MApN, în valoare de 11 milioane de lei. Firma care ar fi livrat măștile neconforme îi aparține fiului său, Alex Pițurcă.

În acest context, un complet de judecată va decide dacă Victor Pițurcă va fi arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Antrenorul Victor Pițurcă a fost reţinut de DNA

Procurorii DNA au deschis un dosar în anul 2022 unde investigau o serie de achiziţii făcute în perioada pandemiei. Percheziţiile şi audierile nu s-au încheiat anul trecut, iar acum a venit şi rândul fostului selecţioner Victor Pițurcă. În acest dosar este audiat în paralel și unul dintre șefii ROMARM.

„NU AM FOST CHEMAT ÎNCĂ LA AUDIERI! AM AUZIT CĂ E CEVA ÎN DERULARE, DAR EU NU AM FĂCUT NIMIC ILEGAL”, DECLARA LA ACEA VREME VICTOR PIȚURCĂ.

Reamintim faptul că în anul 2020, în perioada stării de urgență pe teritoriul României, șeful direcției medicale MAPN, generalul D.P., s-ar fi ocupat de operațiunea de achiziționare a măștilor.

Generalul D.P. i-a trasat sarcină liderului farmaciilor din cadrul Direcției Medicale MAPN, C.P., să se ocupe de rezolvarea problemelor privind transportul și fondurile necesare pentru achiționarea echipamentelor medicale, cu precădere măști întrucât Ministerul Apărării Naţionale nu dispunea de sumele respective.

În aceste momente, oamenii legii investighează şi posibile fapte de corupție comise de către generalii MAPN, dar și fapte de evaziune fiscală. Conform unor surse, procurorii fac referire, pe de o parte, la o sumă de 40.000 euro plătită de către ALLODIUM SA către o firmă controlată de frații Barsanti, la care au fost deja efectuate percheziții.

Procurorii suspectează o eludare de taxe

Procurorii DNA suspectează de asemenea ca evaziunea fiscală ar deriva din faptul că MAPN ar fi „uitat” să achite taxe la stat, TVA și accizele combustibilului utilizat de avionul ucrainean. În acest context, s-a invocat ca Ministerul Finanţelor Publice ar fi dat la acea vreme o hotărâre în starea de urgență ca accizele combustibilului aferent transportului produselor medicale al căror beneficiar e statul să nu fie imputate de către stat.

Mai mult decât atât, ancheta nu se opreşte doar la aceste aspecte. DNA are în vedere şi o infracțiune de eludare a taxelor pentru că operațiunea s-a derulat printr-un intermediar – firma HELIOS DENTSERV SRL, ceea ce ar fi însemnat că beneficiarul produselor scutite să fie HELIOS DENTSERV SRL, nicidecum MAPN.

Vă aducem aminte faptul că Victor Pițurcă nu este la prima întrevedere cu procurorii DNA, el fiind investigat în ceea ce privește rezilierea contractului dintre fostul selecționer al naționalei României și Federaţia Română de Fotbal, dar a fost și condamnat cu suspendare în celebrul Dosar Valiza. Selecționerul României la acel moment a fost găsit vinovat de favorizarea patronului FCSB, Gigi Becali.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite