duminică, 21 iulie, 2024

Zeci de câini chinuiți, hrăniți de la gunoi într-un apartament din Timișoara. Vecinii sunt puși în situația de a-și abandona apartamentele

O femeie din Timișoara “are grijă” de câteva zeci de câini, pe care îi ține într-un apartament. Locatarii blocului au spus că stăpâna acestora îi maltratează, hrănindu-i cu resturi din tomberoane, și nu îi scoate niciodată la plimbare. Vecinii sunt îngroziți de mirosul și mizeria din apartamentul femeii, unde ține zeci de câini chinuiți.

Zeci de câini chinuiți, ținuți într-un apartament de 36 de metri pătrați

Locatarii unui bloc din Timișoara sunt îngroziți de modul în care vecina lor “are grijă” de zeci de câini pe care îi ține în apartament. Oamenii au mers în instanță, obținând o hotărâre judecătorească, însă acuzata nu intenționează să o pună în aplicare. Problema pare să persiste de câțiva ani de zile. Vecinii femeii se plâng că aceasta ține în jur de 20 de câini, într-un apartament de 36 de metri pătrați.

„În locuința de doar 36 metri pătrați sunt cam 20 de câini de generații diferite care s-au înmulțit prin consangvinizare. Animalele nu sunt niciodată scoase afară iar uneori invadează scara blocului cum prind ușa apartamentului deschisă. Câinii sunt hrăniți cu resturi menajere adunate din tomberoanele de gunoi și sunt terorizați de stăpână verbal și fizic.
Patrupedele arată întocmai cum nu ar trebui să arate un animal de companie, murdare, pline de răni, jigărite, cu paraziți, lătrând și schelălăind de durere, frică și foame. Mirosul ce răzbate din apartamentul acestei doamne este greu de descris în cuvinte, chiar angajații firmelor de curățenie au refuzat să revină pentru a-și face meseria pentru care erau plătiți”, a povestit o vecină.

Situația a ajuns într-un punct dramatic, unul dintre vecini, care locuia sub apartamentul femeii, a fost nevoit să își găsească un alt loc în care să se mute din cauza zgomotelor și a tavanului care s-a îmbibat cu mizerie.

Un vecin și-a abandonat apartamentul din cauza mizeriei provocate

Proprietarul apartamentului de sub cel cu câini, spune că motivul plecării sale a fost cauzat de condițiile în care femeia creștea patruedele. Tavanul și pereții locuinței sale au ajuns să fie pătați și impregnați cu pete de urină și mizerie. Situația a escaladat până într-acolo încât, pe toate scările blocului de 4 etaje mărșăluiesc insecte și paraziți care nu pot fi exterminați fiindcă nu este îndepărtată sursa acestora.

Autoritățile locale și jandarmii s-au prezentat de multiple ori la adresa apartamentului, aplicându-i crescătoarei de câini sancțiuni la fiecare vizită. Polițiștii nu au însă dreptul să îi ia câinii din punct de vedere legal, astfel că s-au rezumat doar la aplicarea de amenzi.
Vecinii s-au pus de acord și au dat-o în judecată pe vecina îndărătnică, iar în luna aprilie a anului trecut magistrații de la Judecătoria Timișoara au luat hotărârea să o oblige pe aceasta să mute câinii din apartament. Pentru proprietară însă, acest lucru nu a fost important și a ignorat hotărârea.

În țara noastră nu a fost dată deocamdată nicio lege prin care să fie reglementatată creșterea animalelor de companie la bloc, însă există hotărâri de consiliu local care spun că prezența acestora nu ar trebui să deranjeze vecinii. Asfel că, în conformitate cu aceste hotărâri, oamenii care își doresc să crească animale de companie trebuie să obțină permisiunea vecinilor, inclusive femeia care ține zeci de câini chinuiți într-un apartament din Timișoara.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.