luni, 4 decembrie, 2023

Apa de la aparatul de aer condiționat este foarte eficientă în gospodărie! Ce întrebuințări poate avea

În loc să arunci apa de la aparatul de aer condiționat, există numeroase modalități de a o valorifica. Atunci când folosești un aparat de aer condiționat, acesta produce automat o sursă de apă datorită procesului de dezumidificare.

Apa de la aparatul de aer condiționat este o modalitate excelentă de economisire

Apa care se acumulează în acest aparat, cunoscută ca apă cenușie, este diferită de apa din robinet sau din piscină, deoarece nu conține clor, fluor, sare sau substanțe chimice. Această apă rezultată din condensare poate fi folosită în diverse scopuri casnice, deși trebuie să fii atent și să nu o consumi!

Este important de reținut că apa care se scurge din aparatul de aer condiționat este, în esență, apă distilată cu un conținut redus de minerale, dar poate conține bacterii. Utilizarea necorespunzătoare a aparatelor de aer condiționat poate favoriza dezvoltarea bacteriilor, cum ar fi Legionella, și poate fi sursa unor focare în spitale, moteluri și nave de croazieră. Prin urmare, este strict interzis să bei această apă. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că trebuie să fie irosită.

Este important de menționat că un aparat de aer condiționat poate produce până la 68 de litri de apă pe zi în zonele calde și umede, dar mai puțin în zonele aride. Cu toate acestea, această apă se pierde în mod obișnuit, picurând pe clădiri și evaporându-se. Deoarece este practic apă distilată, ea nu conține calciu, magneziu și potasiu esențiale din sursele obișnuite de apă. Cu filtrare și sterilizare corespunzătoare, teoretic, poate fi folosită în situații de urgență, dar nu poate înlocui apa potabilă obișnuită.

Iată cum poți folosi apa provenită de la aparatul de aer condiționat

Această apă poate fi folosită la spălarea geamurilor și a podelelor cu gresie. Condensul de la aparatul de aer condiționat este o alegere logică pentru curățarea zonelor exterioare, cum ar fi terasele și pavajele, dar și pentru spălarea mașinii și a mobilierului de grădină.

De asemenea aceasta e foarte utilă la spălarea toaletelor, lasându-le imaculate și fără reziduurile obișnuite. Puteți utiliza această apă la spălarea hainelor, în special a articolelor delicate care necesită spălare manuală. Și fierul de călcat cu abur poate fi alimentat cu această apă. Nu mai trebuie să cumpărați apă distilată pentru fierul de călcat, puteți utiliza direct apa din aparatul de aer condiționat.

Apa provenită de la aparatul de aer condiționat este foarte bună pentru udatul plantelor. Indiferent dacă aveți plante în ghiveci pe pervaz sau o grădină întreagă de legume, această apă poate fi benefică pentru plantele tale.

Condensul rezultat de la aparatul de aer condiționat poate fi folosit pentru decorațiunile din casă sau curte care funcționează pe bază de apă, cum ar fi fântânile arteziene. Dacă doriți să construiți un spațiu acvatic în curte, această apă ar putea face parte dintr-un proiect grozav pe care îl puteți întreprinde. Cu apa din aparatul de aer condiționat, puteți umple o fântână arteziană cu apă, precum și un iaz cu pești. De asemenea, puteți utiliza această apă ca parte a sistemului de irigare pentru iaz.

Prin utilizarea condensului rezultat de la aparatul de aer condiționat, puteți economisi bani la factura pentru apă și contribui la conservarea resurselor limitate ale planetei.
Apa de la aparatul de aer condiționat este absorbită din aerul din casă în timpul procesului de condensare.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.