vineri, 12 aprilie, 2024

Iată ce să nu crezi dacă ești la primul tău job sau cauți locuri de muncă la studio de videochat (P)

Tinerii care au prima lor experiență în câmpul muncii sunt mai predispuși să facă greșeli sau să creadă orice promisiune a angajatorilor. Există, însă, și o diferență majoră între generații, cele actuale, generația Z și millennials, nu mai sunt dispuse să investească prea mulți ani într-un singur loc de muncă.

Dacă și tu cauți locuri de munca la studio de videochat sau ești la primul tău job, iată un top al minciunilor despre care să știi:

Echipa dinamică înseamnă un singur lucru – se schimbă destul de mulți angajați

Nu este neapărat un lucru rău, mai ales dacă și tu ești pe premisa că în viață ești dator să încerci. Practic, nu știi sigur unde îți este locul, mai ales dacă până acum nu ai dezvoltat încă o pasiune anume pentru un domeniu care să aibă și potențial de a deveni un loc de muncă.

Ar fi bine să nu ignori potențialul tău în orice. Surprinzător poate, însă dacă ești comunicativă și îți faci ușor prieteni, ai darul vorbitului și știi să legi conversații, ai putea să te potrivești cu profilul candidatei ideale la Prime Studios.

Salariu atractiv

Am depășit cu mult etapa în care salariul în orice domeniu de activitate putea fi atractiv. Acum, angajații sunt mai degrabă interesați de cum își pot crește venitul, cer cifre concrete și sunt la fel de bine motivați de beneficiile extrasalariale. Este motivul pentru care bonusurile sunt luate în calcul pe picior de egalitate cu salarizarea.

Ce să nu crezi până când nu încerci!

Că este prea greu sau că nu este pentru tine, că nu merită sau că se plătește prea puțin. Fiecare persoană are propriile convingeri și valori în viață. În funcție de ce aspecte pot fi negociate sau nu, o decizie o vei lua din mai multe considerente. Însă, ai nevoie nu neapărat de experiență într-un anumit domeniu, cât de experiența lucrului în echipă.

Să nu crezi până când nu încerci cum este să te arăți disponibilă la call center și să îți testezi răbdarea. Să nu crezi că banii se fac ușor, dacă nu ești implicată, însă sunt, într-adevăr, și domenii care sfidează piața locală, pentru că se adresează publicului extern. Este și cazul celor de la Prime Studios.

Care este media de vârstă a celor care sunt la primul job?

Începând cu vârsta de 18 ani tinerii își pot decide soarta din toate punctele de vedere și implicit profesional. Însă, media de vârstă la care încep primul lor job este de 20 de ani, potrivit unor studii de nișă.

Indiferent că vorbim de tineri abia majori sau de cei care mai așteaptă până când să facă acest pas, este foarte important să știe ce își doresc și spre ce zonă se îndreaptă. Joburile sezoniere ar putea ajuta, însă nu este exclus ca, ceea ce încep printr-o simplă pasiune să fie o poveste de termen lung mai departe în viața lor.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.