vineri, 14 iunie, 2024

Klaus Iohannis a decis soarta liberalilor și a pesediștilor! Ce miniștri nu mai apar în Cabinetul Ciolacu

Klaus Iohannis a decis soarta liberalilor și a pesediștilor până la alegerile care vor avea loc anul viitor. Președintele dumneavoastră a trasat directivele pe care trebuie să le urmeze liderii coaliției guvernamentale pentru a fi liniște, așa cum îi place lui Klaus Iohannis, până ce electoratul va fi chemat la urne în 2024. Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au impresia că ei taie și spânzură în partidele lor, însă listele cu miniștri au venit de la Cotroceni, președintele dumneavoastră transmițându-le celor doi care se joacă de-a liderii de partid că așteaptă hotărârea finală până săptămâna viitoare.

Klaus Iohannis a decis soarta liberalilor și a pesediștilor

Președintele dumneavoastră, pe care v-ați grăbit să-l votați nu o dată, ci de două ori, este cel mai liniștit român, lui plăcându-i să fie liniște pe scena politică. Cumva atipic pentru el, Klaus Iohannis a ieșit cu o declarație de presă prin care le-a transmis „subordonaților“ din PNL și PSD că înțelege gâlceava pentru ciolan din aceste zile pentru stabilirea listei de miniștri, dar le-a spus părintește că ar face bine să-și bage mințile în cap și să vină săptămâna viitoare cu lista finală a Cabinetului Ciolacu.

„Așteptarea mea este ca această negociere să se finalizeze până săptămâna viitoare“, a tunat președintele dumneavoastră. Ați văzut ca vreun liberal să crâcnească la decizia „tătucului“? Și dacă peneliștii ar fi de înțeles să nu mârâie în fața șefului suprem, de pesediști ce ziceți? Ați văzut vreun lider social democrat să comenteze în fața lui Klaus Iohannis?

Întrebările sunt retorice, normal! Toți sunt niște marionete în mâna lui Klaus, fiecare urmărind să prindă un os cât mai bun de ros în urma „așa-zisei rotative guvernamentale“, cum a numit-o chiar președintele dumneavoastră. Adică nu va fi nicio rotativă, pe sistemul „la vremuri noi, tot noi“!

Nimeni nu crâcnește în fața liderului suprem de teamă ca nu cumva să mai facă parte din noua schemă politică ce va conduce țara până anul viitor, la alegeri.

Cine nu mai încape în Cabinetul Ciolacu

Premierul cu zilele numărate Nicolae Ciucă își va da demisia pe 26 mai, iar asta va duce la demisia întregului cabinet. Puș ide președintele dumneavoastră să își împartă în liniște mandatele, liberali iși social democrații s-au întâlnit în ședințe sepaarate, în care și-au împărțit ciolanele.

Dacă social-democrații îşi doresc un guvern flexibil, cu mai puține ministere, liberalii ar accepta reducerea numărului de secretari de stat şi de subsecretari de stat, însă cu păstrarea protocolului care este în vigoare.

La ordinul lui Klaus Iohannis, fiecare partid din coaliția de guvernare va trebui să facă puțină curățenie și să dispară niște nume din noul Cabinet. Astfel, pesediștii vor fi nevoiți să scape de Adrian Câciu, de la Finanţel și de Florin Spătaru, de la Ministerul Economiei. Nici Petre Daea, de la Agricultură, nu se simte foarte confortabil, scaunul său clătinându-se serios. Un alt ministru pesedist care a deranjat în ultima perioadă este Marius Budăi, de la Ministerul Muncii. Nici Lucian Romașcanu, de la Cultură, s-ar putea să nu mai apară în noul Guvern.

Și liberalii ar cam fi nevoiți să facă niscaiva epurări după ce Klaus Iohannis a decis soarta liberalilor și a pesediștilor. Este vorba despre Daniel Cadariu, de la Ministerul Turismului şi Antreprenoriatului, și Lucian Bode, de la Interne.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite