luni, 29 aprilie, 2024

Klaus Iohannis pleacă în „America Express“! Cum rămâne cu salariile bugetarilor?

Președintele României Klaus Iohannis pleacă în „America Express“. Adică va pleca marți, 18 aprilie 2023, pentru 9 zile în vizite oficiale în 3 țări din America Latină. Scopurile acestor vizite sunt, pe hârtie multiple, și dacă am avea chiar un președinte ca un președinte atunci acestea ar trebui să fie importante. E greu, totuși, de crezut că președintele dumneavoastră va reuși să obțină ceva pentru țărișoara asta sau doar va vrea să vadă cum s-au simțit concurenții de la emisiunea mai sus amintită.

Klaus Iohannis pleacă în „America Express“!

Nu știu dacă președintele dumneavoastră, pe care nu ați vrut să ratați ocazia de a-l vota de 2 ori, este vreun fan al emisiunii „America Express“ și i-a plăcut ce a văzut prin țările din America Latină sau chiar își dorește să obțină ceva pentru România din vizitele oficiale pe care le va întreprinde, începând cu 18 aprilie în Brazilia, Chile şi Argentina.

Administrația Prezidențială a transmis un întreg „cearșaf“ legat de vizitele pe care le va face președintele dumneavoastră. Pe lângă vrăjelile legate de „relansarea dialogului la nivel înalt cu statele Americii Latine şi redinamizarea interacțiunilor bilaterale la nivel politico-diplomatic, respectiv sectorial“, președintele dumneavoastră chiar ar putea face niște lucruri bune pentru țara asta. Spre exemplu, ar fi putut lua cu el niște oameni de afaceri din România și, eventual, presa pentru popularizarea și transparența celor ce se vor întâmpla acolo. Pentru că, de ce să nu recunoaștem, Brazilia şi Argentina sunt niște țări cu economii în plină expansiune. În plus, acestea ar putea reprezenta niște pieţe excelente pentru România.

Din păcate, aceste lucruri nu se vor întâmpla. În schimb, așa cum anunță Administrația prezidențială, vor avea loc discuțiile care vor aborda teme privind „combaterea schimbărilor climatice, dezvoltarea durabilă, reducerea inegalităților sociale și egalitatea de gen, consolidarea democratică și promovarea drepturilor omului“. Serios?! De asta avea nevoie România acum?

Se taie sau nu salariile bugetarilor?

Dacă despre excursia din America Latină e cam clară treaba, legat de posibilitatea ca o parte dintre bugetari să rămână fără serviciu, iar alții să se aleagă cu salariile tăiate, președintele dumneavoastră a cam scăldat-o.

„Sunt complet împotriva unor tăieri alandala. (…) Adică tăiem de acolo unde se poate tăia fără a pune ceva în dificultate!“, a spus președintele dumneavoastră.

Așa-i că v-ați mai liniștit acum, dragi bugetari, care l-ați votat cu ambele mâini, și nu o dată, ci de 2 ori?! Cum, nu?! Ah, vă temeți în continuare că o să rămâneți fără serviciu sau că vi se va tăia salariul?

Dacă nu va fi pus „ceva în dificultate“, atunci se vor putea tăia niște locuri de muncă și, poate și niște salarii. Că doar așa a spus președintele dumneavoastră, nu?

Ah, și apropo, de cheltuieli și de tăieri impuse tuturor miniștrilor, președintele dumneavoastră a fost întrebat de oamenii răi din presă de ce nu sunt publice cheltuielile Administrației prezidențiale.

Ce a răspuns Klaus Iohannis, care acum pleacă în „America Express“? „Fiindcă așa este legea!” Bune legile astea, mai ales atunci când îți permit să faci ce vrea „mușchiul tău“ fără să dai vreo socoteală cuiva!

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite