duminică, 3 martie, 2024

Veste proastă pentru români! Iar se scumpesc carburanții, după ce prețurile scăzuseră în ultimul timp!

Se scumpesc carburanții, după ce prețurile scăzuseră în ultimul timp sub 6,4 lei/l. Unul dintre cei mai mari distribuitor de carburanți, OMV Petrom, a scumpit vineri, 19 mai 2023, benzina cu 3 bani / l și motorina cu 5 bani / l. Lukoil, Rompetrol și MOL nu au umblat încă la preșuri, însă este de așteptat ca și aceștia să ridice prețul carburanților în acest week-end. Creșterea nu este foarte mare, însă este pentru prima dată în această săptămână când prețul crește după ce au avut loc mici ieftiniri. Creșterea ar putea fi determinată de aprecierea cotațiilor internaționale ale petrolului din ultimele zile.

Iar se scumpesc carburanții, după ce prețurile scăzuseră în ultimul timp!

Prețurile carburanților au crescut vineri, 19 mai 2023, după ce petrolul s-a apreciat în ultimele zile pe piețele internaționale. Primii care au operat creșterea au fost cei de la OMV Petrom. Majorarea este 5 bani / l la motorina standard, în timp ce un litru de benzină standard s-a scumpit cu 3 bani. Dieselul se poate cumpăra cu 6,43-6,46 lei / l în stațiile Petrom şi cu 6,51-6,54 lei / l în cele OMV, iar benzina cu 6,38-6,44 lei / l, respectiv 6,49-6,53 le i /l.

În ceea ce privește un alt mare distribuitor de carburanți de pe piața românească, Lukoil, acesta a păstrat prețurile din această săptămână. Raportat la săptămâna anterioară, motorina s-a ieftinit cu 5 bani / l, în timp ce prețul unui litru de benzină a scăzut cu 4 bani. Astfel, prețul benzinei la Lukoil este de 6,34 lei, iar cel al motorinei 6,40 lei.

Rompetrol şi MOL nu au operat vreo creștere a preșurilor combustibililor. Mai mult, raportat la săptămâna anterioară, acestea sunt chiar mai mici cu 6 bani / l.

În ciuda scumpirii de vineri, 19 mai 2023, prețul motorinei a scăzut în ultima lună cu 55 de bani / l, iar cel al benzinei cu 42 de bani / l.

Care sunt prețurile carburanților în orașele mari

Prețurile carburanților afișate vineri, 19 mai 2023, arată o ușoară creștere.

Potrivit datelor furnizate de peco-online.ro, cea mai ieftină motorină se găsește în județul Constanța, la stația VH din Agigea, unde preșul unui litru este de 6.38 lei.

În ceea ce privește cea mai ieftină benzină din România, aceasta se vinde cu 6.33 lei și se găsește în județul Timiș, la stația Lukoil din localitatea Cenad.

Preșul cel mai mic la GPL este de 3.76 lei și se găsește la mai multe stații peco din București.

În București, cel mai mic preț la benzină este 6.34 lei / l, la motorină – 6.40 lei / l, iar la GPL – 3.76 lei / l.

Cel mai mic preț pentru motorina standard din București este de 6.40 lei și se vinde la stația Lukoil din Sectorul 6.

Cel mai bun preț pentru benzina standard din București este de 6.34 lei și se vinde cu acest preț la stațiile Lukoil din Sectorul 1.

În ceea ce privește GPL, cel mai mic preț din București este de 3.76 lei și se găsește la mai multe stații Lukoil, Petrom, Mol și OMV.

În Iași, cel mai mic preț la motorină este de 6.43 lei / l, la benzină – 6.37 lei / l, iar la GPL – 3.79 lei / l.

În Cluj-Napoca, cel mai mic preț la motorină este de 6.43 lei /l, la benzină – 6.37 lei / l, iar la GPL – 3.79 lei / l.

În Timișoara, cea mai ieftină motorină poate fi cumpărată la prețul de 6.43 lei, în timp ce benzina cea mai ieftină costă 6.35 l, iar GPL – 3.79 lei / l.

În Constanța, cel mai mic preț la motorină este 6.40 lei / l, la benzină – 6.37 lei / l, iar GPL – 3.78 lei / l.

Observând informații referitoare la preț benzină și motorină de pe peco-online.ro se poate vedea că iar se scumpesc carburanții.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite