miercuri, 24 iulie, 2024

Câți bani poți scoate de la bancomat într-o zi: Fiecare bancă are politica ei

Românii care dețin carduri la diverse bănci știu că pot retrage o sumă de bani limitată din bancomat, într-o singură zi. După noile modificări legislative, mulți români vor să știe câți bani poți scoate într-o zi din bancomat, dacă ai nevoie de o sumă mare.

Câți bani poți scoate de la bancomat într-o zi

În cazul în care vrei să scoți mai mulți bani de la cont, în aceeași zi, trebuie să știi la ce bancă să apelezi. Asta deoarece fiecare bancă are politica ei de scoaterea a banilor. Cele mai multe bănci au o sumă maximă de 3.000 sau 5.000 de lei pe care titularul contului o poate retrage de la bancomat, dar această limită poate fi extinsă oricând de proprietarul contului.

Anumite bănci acceptă ca acest lucru să fie făcut doar printr-un simplu apel telefonic sau prin aplicația digitală a băncii. Altele, însă, impun prezența fizică a titularului băncii pentru a modifica această limită.

Cea mai permisivă dintre bănci, atunci când vine vorba despre scoaterea de bani de la bancomat este ING. Pentru clienții care au cont la ING, suma maximă de retragere de la bancomat este de 15.000 de lei.

ING are o limită de 30 de operațiuni de depunere și retragere de numerar, iar limita poate fi modificată în Home Bank.

În urmă cu câțiva ani, ING anunța că limita de retragere de la bancomat este de maximum 100.000 de lei într-un interval de 4 luni și 300.000 de lei pe parcursul unui an.

ING are o limită și privind plățile cu cardul la POS și plățile efectuate online. Astfel, poți face până la 30 de plăți în valoare de 40.000 de lei cu cardurile normale de debit și de credit într-o zi.

BCR, o bancă mai restrictivă

Clienții BRD au limite impuse, în funcție de cardul pe care îl dețin. Comercianții pot retrage 6.000 de lei pe zi și au voie la 15 tranzacții, iar pentru clienții Visa Electron, limita tranzacției zilnice este de 4.000 de lei. Pentru cei care au Mastercard Standard, limita este de 7.000 de lei.

Clienții BRD care vor să scoată o sumă mai mare, trebuie să se prezinte la ghișeul oricărei sucursale a băncii. Mai mult, dacă suma depășește valoarea de 10.000 de lei sau 2.000 de euro, atunci este nevoie de o programare făcută cu 24 de ore înainte.

Un card BRD ISIC, destinat tinerilor cu vârsta de peste 14 ani înscriși într-o formă de învățământ acreditată, limita de retragere este de 2.000 de lei pe zi și un număr maxim de 10 retrageri.

La Banca Transilvania, se poate retrage de la bancomate cel mult 5.000 de lei pe zi, iar pentru a retrage o sumă mai mare trebuie să își mărească limita telefonând la serviciul cu clienți al băncii sau direct din aplicație. Chiar și așa, limita maximă pe care o pot obține în acest mod este de 9.000 de lei într-o zi. Iar dacă vor să retragă sume mai mari de 9.000 de lei trebuie să se prezinte fizic într-o sucursală, pentru a putea face acest lucru.

Clienții BCR pot să retragă doar 3.000 de lei pe zi, de la bancomat, dar acest pragul poate fi extins la suma de 10.000 de lei, însă acest lucru depinde de tipul de card pe care îl au.

Dacă e un card standard BCR, pot retrage 3.000 de lei pe zi, dacă este un card Gold, pot retrage 5.000 de lei zi, dacă e un card Platinum pot retrage 7.000 de lei pe zi, iar dacă dețin un card Private Banking, atunci pot retrage 10.000 de lei pe zi.

Când vine vorba despre câți bani poți scoate de la bancomat într-o zi, suma diferă de la o bancă la alta.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.