luni, 13 mai, 2024

Ce salariu are un șofer de TIR în 2024: Nici nu-ți imaginezi ce bani frumoși câștigă!

Domeniul transporturilor este unul dintre cele mai afectate de criza de personal în ultimii ani și tocmai de aceea românii care își caută un loc de muncă vor să știe ce salariu are un șofer de TIR în 2024.

Analiștii economici se așteaptă ca în acest sector să apară un număr destul de mare de locuri de muncă anul acesta.

Cele mai multe dintre joburi sunt de nivel entry level (pentru candidați fără experiență), fiind urmate de posturile mid level (2-5 ani de experiență). Seniorii și managerii sunt mai puțin căutați acum.

Ce salariu are un șofer de TIR în 2024: Se poate câștiga până la 8.000 lei net pe lună

A devenit din ce în ce mai dificil să îți găsești o meserie bine plătită, care să îți permită un trai decent, există și joburi care pot fi foarte bine remunerate și la noi în țară. Una dintre meseriile bine plătite în România, în anul 2024, este cel al unui șofer de TIR.

Potrivit anunțurilor de pe platforma online eJobs publicate la începutul lunii ianuarie 2024, un șofer de TIR, categoria E, poate câștiga până la 8.000 lei net pe lună.

Spre exemplu, o firmă din industria transporturilor care angajează șoferi în apropiere de București, în Ciorogârla, oferă un salariu net lunar curpins între sumele de 6.000 și 8.000 de lei.

Un șofer categoria D, care activează pentru o companie din industria transporturilor cu sediul în Târgu Neamț, câștigă lunar mai puțin, o sumă între 3.500 și 5.500 lei net, potrivit informațiilor publicate în cadrul unor anunțuri de pe platforma eJobs.

Salariile pot sări de 10.000 de lei

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul mediu net al celor care lucrează ca șoferi pleacă de la o medie de 2.800 de lei, net, în cazul curierilor, spre exemplu, și pot ajunge până la 9.000 de lei sau chiar mai mult, dacă vorbim despre șoferi de tir, pe curse internaționale.

O firmă din Buzău, care caută șofer care să dețină permis conducere categoriile C+E,  atestat sofer profesionist pentru transport mărfuri, card tahograf digital și experiență de minimum 1 ani pe comunitate oferă un pachet salarial compus din salariu și diurnă. Salariu oferit este de 2.800 de euro. Programul de lucru este de 8 săptămâni cu 2 săptămâni acasă sau 3 luni cu o lună acasă.

„În ceea ce-i priveşte pe şoferi, plaja salarială este foarte largă şi depinde de program, de timpul de autovehicul condus şi, desigur, de distanţele pe care trebuie să le parcurgă. Astfel, salariul unui şofer de camion urcă la o medie de aproape 3.800 de lei pe lună, iar cel a unui şofer de tir pe curse internaţionale poate depăşi 13.000 – 14.000 de lei”, spunea Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs, cea mai mare platformă de recrutare din România.

Astfel, în condițiile în care domeniul transporturilor este unul dintre cele mai afectate de criza de personal, se caută șoferi de TIR în 2024, iar salariile sunt destul de bune, cu mult peste salariile pe care le ia un profesor, spre exemplu.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.