O bubă la nas de la răceală este destul de comună. Aceasta se întâlnește atât în rândul adulților, cât și al copiilor. Afecțiunea nu se manifestă imediat, simptomele încep să apară abia după un anumit timp, exact atunci când bubele devin de dimensiuni impresionante și încep să provoace disconfort.
În primul rând, acestea pot fi cauzate de infecții frecvente sau de răceli care sunt însoțite de un nas care curge. În al doilea rând, inflamația cronică a sinusurilor paranazale, poate fi sinuzită maxilară sau frontită. În al treilea rând, o deviație a septului, îngustă pasajele nazale, iar acest lucru, la rândul său, duce la afectarea respirației și la mărirea mucoasei nazale. În al patrulea rând, buba poate apărea dacă există o predispoziție genetică. În al cincilea rând, aceasta poate apărea dacă există o alergie sau o reacție patologică a sistemului imunitar.
Bubă la nas de la răceală. Cât de periculoase sunt acestea?
Bubele pot fi atât maligne, cât și benigne. Cele benigne se prezintă ca neoplasme simple și pot rămâne în organism ani de zile fără a provoca vreun rău. Este posibil ca o persoană să nu-și dea seama că sunt acolo până când polipii din nas încep să crească și să provoace disconfort și să interfereze cu respirația normală.
Creșterile maligne pot excreta sânge, mucus și pot face metastaze. Prin urmare, este foarte important să fie diagnosticat la timp. În ciuda localizării lor, bubele nazale pot apărea în zona de inflamație benigne. Apar din celule care au „supraviețuit” modificărilor degenerative, pot fi atât benigne, cât și maligne.
Bubele apar în procesul de creștere excesivă a țesuturilor sănătoase, benigne. În funcție de localizare, există două tipuri de bube la nas. Antroanale localizate în mucoasa sinusului maxilar. Ele apar mai ales la copii atunci când își șterg frecvent nasul în timpul manifestării unei răceli.
Etmoidale care provin din mucoasa nazală care căptușește labirintul. Acestea se dezvoltă pe ambele părți ale septului nazal. Acestea pot apărea atât la copii, cât și la adulți. Trebuie remarcat faptul că există multe clasificări diferite, dar opțiunea clasică este de a grupa bubele în funcție de localizare, benignitate și malignitate.
Când trebuie să contactați un specialist ORL. Ce presupune tratamentul acestora?
Cu toate acestea, nu ar trebui să determinați singur tipul de creștere, deoarece o puteți identifica greșit și puteți provoca daune suplimentare organismului dumneavoastră. Nu ar trebui să vă auto-medicați niciodată. Prin urmare, ar trebui să contactați un ORL la timp, iar acesta va determina natura bubelor și tipul lor.
În cele mai multe cazuri, disconfortul este tratat cu ajutorul terapiei medicamentoase. În consecință bubele nazale se micșorează și apoi dispar cu totul. Metoda conservatoare implică, de asemenea, o serie de proceduri care au ca scop curățarea cavității nazale.
În plus, această opțiune de tratament pentru a scăpa de o bubă la nas de la răceală, implică, de asemenea, eliminarea factorilor care influențează apariția acestora, precum și tratamentul pentru bolile infecțioase ale părții nazale. Iar terapia medicamentoasă este urmată, de obicei, de o terapie imunocorectivă.