joi, 13 iunie, 2024

Scapă de polipi fără operație. Cât de eficientă este procedura cu laser?

Multe persoane doresc să afle metoda de a scăpa de polipi fără operație. Din păcate, niciuna dintre metodele existente nu garantează o vindecare completă. Cu toate acestea, utilizarea lor în combinație permite ca problema să fie uitată pentru o perioadă lungă de timp.

Prin urmare, baza tratamentului nechirurgical al polipilor nazali constă în eliminarea factorilor care provoacă inflamarea membranelor mucoase. Pentru a ameliora disconfortul, pacientul este sfătuit să scape de covoare, perne din pene și pături atunci când este alergic la praful din casă. De asemenea, este o idee bună să se instaleze un purificator de aer în casă. Dacă aveți o boală cronică a nazofaringelui sau a sinusurilor paranazale, ar trebui să luați măsuri pentru a preveni exacerbările.

Scapă de polipi fără operație. În ce situații intervenția chirurgicală nu poate fi evitată?

La unii pacienți, corectarea defectelor nazale, de exemplu, un sept nazal deviat, este utilă pentru a scăpa de polipi. În cazul în care polipul este mic, spray-urile nazale cu glucocorticosteroizi ajută la oprirea creșterii sale ulterioare. Prin suprimarea răspunsului inflamator, aceste medicamente împiedică creșterea mucoaselor.

Cel mai adesea, însă, pacienții merg la medic atunci când boala este deja neglijată și excrescențele blochează aproape complet căile respiratorii. Singura salvare în astfel de cazuri este îndepărtarea chirurgicală a polipilor nazali. Amintiți-vă că polipoza nazală este una dintre cele mai complexe probleme, nu numai în rinologie, ci și în toată medicina internă. Boala este însoțită de recidive frecvente și este practic incurabilă.

Până de curând, pacienții nu aveau de ales între tehnicile chirurgicale. Polipii nazali erau îndepărtați într-un singur mod, smulgându-i literalmente din mucoasa sănătoasă cu o buclă de sârmă. Procedura era extrem de dureroasă, sângeroasă și necesita o perioadă lungă de reabilitare.

Timp de câteva zile, în nas erau introduse tampoane, iar pacientul nu putea nici să mănânce, nici să doarmă normal. În plus, operația avea o rată de recidivă foarte mare, manipulările teribile trebuiau repetate aproape la fiecare șase luni.

Alternativă minim invazivă pentru a elimina disconfortul din nas

Odată cu dezvoltarea endoscopiei, oamenii au acum o alternativă. Polipii nazali sunt acum îndepărtați cu ajutorul unor microinstrumente sub control optic. Țesutul sănătos nu este practic afectat, iar recuperarea durează doar câteva zile.

La clinicile moderne, intervențiile minim invazive sunt efectuate cu ajutorul laserului. Endoscopul, un tub special cu o cameră video miniaturală la capăt, este introdusă mai întâi în interiorul nasului. Imaginea de la cameră este transmisă pe un ecran. Chirurgul folosește acest ecran pentru a vedea ce face și aplică un fascicul laser pe polip. Acest lucru face ca apa din polip să se evapore complet, iar volumul acestuia este redus. „Învelișul” rămas este îndepărtat cu ușurință.

Poți scapa de polipi fără operație folosind metoda laserului. Aceștia pot fi extirpați cu laserul în doar 15 minute. Operația este precisă, nedureroasă și nu provoacă sângerări. Nu este nevoie să mergeți la clinică pentru a o face. Este suficientă o programare în ambulatoriu. În prima săptămână după intervenție, cavitatea nazală trebuie îngrijită cu atenție prin îndepărtarea crustelor și a mucusului. Specialiștii clinicii noastre asigură această îngrijire în mod gratuit. Cu toate acestea, dacă nu aveți timp să vizitați un medic în fiecare zi, vă puteți curăța singur nasul.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite