vineri, 12 aprilie, 2024

Care este cel mai sănătos tip de pește

Peștele este un aliment important în dieta sănătoasă, deoarece este bogat în proteine slabe și în acizi grași omega-3, care sunt importante pentru inimă și pentru creier. Cu toate acestea, diferite tipuri de pește conțin niveluri diferite de grăsimi și de substanțe chimice periculoase, precum mercur și pesticide, care pot afecta sănătatea.

Care este cel mai sănătos tip de pește

În general, cel mai sănătos tip de pește este peștele gras, bogat în acizi grași omega-3. Speciile cu astefel de nutrieti includ somonul, tonul, sardinele și heringul. Acestea au de asemenea un conținut scăzut de mercur, deoarece se hrănesc cu alte specii de pește mai mici, care au acumulat mai puțin mercur.

Somonul, în special, este una dintre cele mai bune alegeri de pește din cauza conținutului său ridicat de acizi grași omega-3 și a conținutului său scăzut de mercur. Tonul este, de asemenea, o alegere bună, deoarece conține, de asemenea, niveluri ridicate de acizi grași omega-3 și un conținut scăzut de mercur. Sardinele și heringul sunt, de asemenea, opțiuni bune, deoarece sunt, de si ele, bogate în acizi grași omega-3 și au un conținut scăzut de mercur.

Este important să alegi pește de calitate superioară, care este mai puțin probabil să conțină pesticide sau alte substanțe chimice periculoase. De asemenea, este important să alegi pește care a fost prins într-un mod sustenabil, astfel încât să nu dăuneze populațiilor de pește și ecosistemelor acvatice.

În plus, pentru a minimiza expunerea la mercur, este recomandat să consumi pește de mărimi mici, precum sardinele și heringul, mai des decât pește mai mari, precum tonul sau rechinul.

Rețetă de somon la grătar cu sparanghel fiert

Reţeta este foarte simplă, gustoasă şi nu necesită multe cunoştinţe culinare. Trebuie doar să faci peştele la grătar, iar sparanghelul să-l fierbi în apă cu sare.

Ingrediente:

2 bucăți file de somon
500 g sparanghel
1 lămâie
boia de ardei dulce
ulei de măsline
boabe de muștar
sare

Mai întâi se spală bine sparanghelul, după care se fierbe vreo 5 minute, în apă cu sare. Apoi se pune într-o strecurătoare, ca să fie eliminat excesul de apă. În momentul în care s-a scurs complet de apă, se stropeşte cu zeama de lămâie şi ulei de măsline.

Urmează somonul. Se spală şi se şterge cu prosopele absorbante de bucătărie, ca să se îndepărteze surplusul de apă. Apoi se unge cu boia de ardei dulce şi sare. Se pun bucăţile de somon pe grătarul încins. După 3-4 minute pe o parte, se întoarce pe partea cealaltă.

La final se face montajul farfuriei. Se bucăţile de sparanghel, una lângă alta, în farfurie, iar somonul peste ele. Se presara şi câteva boabe de muştar, apoi se decorează cu rondele de lămâie.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite