luni, 24 iunie, 2024

Un băiat de 11 ani aflat cu familia la pescuit a prins un pește “cu dinți umani”! „Am crezut că era doar dramatic, să fiu sinceră”

Un băiat de 11 ani care pescuia într-un iaz din cartierul său din Oklahoma a făcut o captură neobișnuită în acest weekend. El a prins un pește “cu dinți umani” specific apelor dulci din America de Sud. Peștele omnivor avea gura plină de dinți tociți, asemănători cu cei ai oamenilor.

Un băiat de 11 ani aflat cu familia la pescuit a prins un pește “cu dinți umani”

Oficialii Departamentului pentru Conservarea Faunei Sălbatice din Oklahoma au spus că Charlie Clinton a prins un pacu, care este o specie invazivă de pește din America de Sud, strâns înrudită cu piranha. Mama lui, Janna Clinton, a spus că peștele a mușcat captura în timp ce Charlie pescuia în iazul din spatele casei familiei, într-o suburbie aflată la nord de Oklahoma City.

El striga în gura mare „O, Doamne, mamă! Doamne!”, a spus femeia. „Am crezut că era doar dramatic, să fiu sinceră”, a adăugat aceasta.

Janna a aruncat în cele din urmă o privire la descoperirea neobișnuită și a fost surprinsă să vadă de ce a țipat fiul său de fapt.

„Evident că fiind într-un iaz din cartier, suntem obișnuiți să prindem doar câțiva bibani sau somn”, a spus ea. Adică, nimic cu dinți asemănători cu cei ai oamenilor.

Familia Clinton a contactat un paznic și ulterior au aflat că pacu este un pește invaziv, care ar fi trebuit ucis odată prins. După capturare, Charlie îi dăduse drumul peștelui înapoi în apă pentru că pescuia într-un loc destinat pescuitului sportiv, care presupune eliberarea peștilor înapoi în iaz.

Aceștia și-au dat seama că au făcut o greșeala, însă, au recunoscut că nu erau suficient de informați la momentul respectiv.

Peștii Pacu sunt inofensivi pentru oameni

Pacu poate crește până la 107 cm lungime și poate ajunge să cântărească și 40 de kilograme, potrivit specialiștilor. Cunoscuți sub numele de „piranha vegetariene”, peștii pacus sunt omnivori și au fălci puternice pentru a putea zdrobi eficient semințele plantelor. Ei sunt vânduti în mod obișnuit pentru acvariile ținute acasă și pot fi luați în considerare ca variantă atunci când ne dorim un animal de companie.

Reprezentanții Departamentului de Conservare a Faunei Sălbatice din Oklahoma a cerut oamenilor care prind acești pești, să-i scoată din bazinul cu apă și să contacteze imediat paznicul local.

„Acești pești sunt, în general, inofensivi pentru oameni, dar practica aruncării animalelor de companie nedorite pe căile navigabile poate fi incredibil de dăunătoare faunei sălbatice native. Sunt o specie exotică, invazivă, care poate provoca daune ecosistemelor noastre locale”, au spus oficialii.

Pacu a fost găsit în 43 de state, deși oficiali ai Geological Survey din S.U.A. au remarcat că „nu au fost documentate cazuri de reproducere cu succes”. Peștele a fost capturat ultima dată în Tennessee în 2020.

De când a eliberat captura în acest weekend, Charlie a încercat să prindă din nou peștele, au spus părinții băiatului.

„Dacă îl prinde din nou, îl vom monta pe perete pentru el. Cred că este un premiu incredibil și el îl merită. I-am spus că vom face să pară că peștele zâmbește, astfel încât să-i poată vedea dinții”, a spus mama copilului care a prins un pește “cu dinți umani”.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite