vineri, 12 aprilie, 2024

Cum alegi un fierastrau electric, în funcție de sarcinile în care îl implici în gospodărie?

Categoria sculelor și echipamentelor esențiale pentru orice gospodărie modernă devine tot mai mare, de la an la an, având în vedere că oamenii caută să-și facă munca mai ușoară și mai eficientă. Din ea însă, nu are cum să lipsească un fierastrau electric, un dispozitiv ce poate fi utilizat într-o varietate de proiecte de bricolaj și întreținere.

Un fierastrau electric este practic nelipsit din atelierele românilor, fiind chiar mai popular decât fierăstraiele cu lanț. Având capacitatea de a tăia rapid și precis lemnul, metalul sau plasticul, el este un partener de încredere în numeroase proiecte: construcții, renovări, amenajări interioare, pregătirea lemnelor pentru iarnă, reparații.

Ce tipuri de fierastrau electric există?

Înainte de a alege un fierastrau electric, trebuie să știi că sunt mai multe tipuri, fiecare cu specificul și utilitatea sa:

 • Fierastrau electric pendular: Acest tip de fierastrau electric este prevăzut cu o lamă care efectuează mișcări de tăiere pendulare (mișcări ciclice, înainte și înapoi, în jurul punctului de sprijin), care sunt ideale pentru tăierea rapidă a materialelor precum: lemnul, plasticul sau metalul subțire, sau pentru tăierea curbată;
 • Fierastrau electric circular: Fierastraul electric circular are o lamă circulară care taie precis și drept;
 • Fierastrau electric staționar: este un tip de fierastrau fixat pe o platformă sau pe un banc de lucru, fiind utilizat pentru tăieturi precise și repetate;
 • Fierastrau electric de masă: este similar cu fierastraul staționar, dar este mai portabil și poate fi transportat mai ușor dintr-un loc într-altul;
 • Fierastrau electric sabie: este dotat cu o lamă lungă și dreaptă, care efectuează tăieturi precise, într-un singur plan;
 • Fierastrau electric cu sau fără perii – este echipat cu un motor cu perii sau fără perii. Fierăstraiele cu perii sunt mai accesibile, iar cele fără perii au o eficiență sporită și o durată de viață mai lungă.

Cum alegi un fierastrau electric în funcție de proiect?

Sunt atâtea activități de care este nevoie într-o gospodărie! De la construcția unui gard, la curățarea arborilor, înlocuirea podelelor, repararea mobilierului, toate necesită scule profesionale, inclusiv un fierastrau electric, care să facă munca mai productivă și mai ușoară. Iată câteva dintre sarcinile în care este necesar să scoți fierăstrăul electric de la păstrare și să-l folosești cu spor:

 • Proiecte de bricolaj

În proiectele de bricolaj pot fi de folos mai multe tipuri de fierăstraie, în funcție de natura proiectului: confecționarea mobilierului, realizarea unor decorațiuni, crearea unor rafturi etc.

Fierăstraiele circulare sunt ideale pentru tăierea lemnului la dimensiuni precise și pentru diverse aplicații din construcții. De asemenea, fierăstraiele pendulare sunt potrivite pentru a tăia materiale subțiri și profile metalice, iar fierăstraiele sabie sunt indicate în tăierea materialelor groase.

 • Tăierea sau întreținerea pomilor

Activitățile de tăiere a crengilor sunt în plină desfășurare primăvara, iar un fierastrau electric este foarte util. În acest caz, cel mai recomandat este fierastraul sabie, care se manevrează ușor și oferă precizie. Cu el poți efectua tăieturi fine, chiar și în locuri greu accesibile.

Un model excelent pentru un astfel de proiect este fierastraul sabie Energy+ 18V Li-Ion de la Graphite, cu suport de scule cu două poziții, care permite schimbarea rapidă a pânzei de fierastrau. Mânerul acoperit cu material antiderapant îl face să fie o alegere sigură, dar și confortabilă, pentru curățarea pomilor din grădină, livadă sau curte.

 • Tâmplărie

În domeniul tâmplăriei, fierăstraiele staționare pot fi de un real folos, acestea fiind ideale pentru lucrări ample și pentru proiecte care implică tăierea repetată și precisă a materialelor.

Pentru că permit ajustarea unghiului și a înălțimii lamei, aceste fierăstraie oferă rezultate profesionale. Tot în aceste scopuri pot fi utilizate și fierăstraie circulare, pendulare sau sabie.

 • Tăierea lemnelor pentru foc

În acest scop, foarte utile sunt fierăstraiele sabie. Cu o lamă corespunzătoare și cu o putere adecvată, un astfel de fierastrau poate face față atât lemnului mai moale, cât și celui mai dur.

 • Renovări

Un fierăstrău circular, cum este Energy+ 18V Graphite fără perii, poate fi întrebuințat în renovări, printre altele. Te poți baza pe el pentru tăierea lemnului, a plăcilor de gips-carton și a altor materiale de construcții, precum și pentru instalarea parchetului.

Caută un fierastrau electric bun în oferta Fixero.com.ro!

La Fixero.com.ro sunt disponibile numeroase modele de fierăstraie electrice! Doar gândește-te în ce activități vrei să le folosești și cu siguranță vei găsi un produs care să corespundă tuturor cerințelor tale.

Fixero îți prezintă: fierăstraie sabie, circulare, pendulare, staționare, de masă, cu care poți tăia diverse materiale: lemn, metale, gresie, plastice. Fierăstraiele provin de la producători renumiți pentru calitate, precum Verto sau Graphite.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.