vineri, 14 iunie, 2024

„Cum își permite cineva să pună în dificultate examenele?“ Cât tupeu să ai, Klaus Iohannis?!

Când România este marcată de greva cadrelor didactice, iar alte categorii de bugetari se pregătesc de proteste, președintele dumneavoastră s-a dus să bea și să mănânce la Bulboaca, în Republica Moldova. Marcat de aburii alcoolului moldovenesc, probabil, sau pentru că i-ar fi căzut greu la stomac mămăliga fiartă în zer, președintele dumneavoastră a slobozit pe cale bucală următoarea replică: „Cum își permite cineva să pună în dificultate examenele?“ Acum, stau și eu și mă întrebăm, „Cât tupeu să ai, Klaus Iohannis?!“ Adică profesorii fac grevă și riscă să nu primească salariu luna viitoare de bine?! Se plictiseau în clase și au ieșit să protesteze?! Se lăfăie în 6 case și s-au gândit că ar fi cazul să decaleze examenele naționale?!

Cât tupeu să ai, Klaus Iohannis?!

Președintele dumneavoastră, care de altfel este „cel mai liniștit om din România“, a scos la iveală neamțul din el când a fost întrebat despre greva profesorilor.

Cel pe care v-ați grăbit să îl votați nu o dată, ci de două ori, ca președinte al țării, a spus, cu subiect și predicat, că nu înțelege motivele pentru care profesorii ar continua să protesteze.

Acum, domnul președinte, cu tot respectul, să vii să spui așa ceva când țara ta este la un pas de implozie, ca să vă citez, ori „ești precaut, ori ești prost!“ Iar dumneata, se pare, că nu vrei să fii precaut când vine vorba despre problemele garve cu care se confruntă cadrele didactice. Asta, dincolo de faptul că și dumneata ai fost cadru disactic, și încă unul de succes, care a reușit să-și cumpere 6 case, din pregătiri făcute la fizică!

Să vii să spui acum că Guvernul a dat sindicatelor tot ce au cerut și există garanții puse pe hârtie frizează bunul simț!

Mai mult de atât, să vii și să îi critici pe profesorii care protestează și să îi acuzi că ar pune în pericol viitorul elevilor, înseamnă să ai un mare tupeu

Alt aluat de lideri sindicali

Să arunci problema în cârca profesorilor și să consideri că ei sunt vinovați dacă examenele finale nu se vor ține la datele stabilite sau, mai rău, nu se vor ține deloc anul acesta, înseamnă că fie ești de pe altă planetă, fie ai un grad îngrijorător de nesimțire.

Președintele dumneavoastră a transmis acum clar mesajul că profesorii s-au alintat destul cu greva și că ar fi cazul să-și bage mințile în cap și să revină în clase. Că vezi, dragă Doamne!, li s-au făcut toate mofturile. Adică le arunci o mie de lei în față, care de fapt înseamnă puțin peste 600 de lei, și gata, toate sunt bune și frumoase în învățământul românesc?

Să vii să spui că liderii de sindicat nu prea știu ce fac și ce vor este iar o mare greșeală, cauzată în mare parte de lideri sindicali cu care au fost obișnuiți politicienii să vorbească în trecut.

De aceea, vin și eu și întreb, „Cât tupeu să ai, Klaus Iohannis?!“ și să nu înțelegi că liderii de sindicat de acum chiar țin cont de părerile celor pe care îi reprezintă și nu mai sunt niște marionete care pot fi păcălite de politruci, așa cum s-a întâmplat în trecut.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite