duminică, 3 decembrie, 2023

Fostul șef SRI va fi candidatul surpriză! Eduard Hellvig forțează un loc eligibil la PSD

Fostul șef SRI, Eduard Hellvig, forțează un loc eligibil la PSD sau cel puțin asta este impresia pe care a lăsat-o reacția dură pe care acesta a avut-o la adresa lui Marcel Ciolacu. În plus, după ce și-a încheiat înțelegerea cu „băieții cu ochi albaștri“, Eduard Hellvig nu s-a alăturat PNL, așa cum ar fi fost normal, dacă ținem cont că acesta a fost liberal cu acte în regulă în 2008.

Eduard Hellvig forțează un loc eligibil la PSD

Eduard Hellvig și-a anunțat în luna iulie a acestui an demisia din funcția de director al SRI. Acesta a avut două mandate în fruntea Serviciului, din 2015. Demisia a venit cu acceptul președintelui dumneavoastră, cu care se afla în relații destul de bune încă dinainte de prima sa campanie electorală pentru Cotroceni.

Din punct de vedere politic, Eduard Hellvig a fost lansat de Dan Voiculescu, cel care deține Antenele. De altfel, Hellvig a devenit deputat, în 2004, la doar 29 de ani, candidând pe listele partidului acestuia. După 4 ani, Hellvig a sărit în barca liberală, iar în 2012, a devenit ministrul Dezvoltării Regionale, în cabinetul condus de Victor Ponta, sb marea umbrelă a alianței USL, formată din PSD și PNL.

Cu alte cuvinte, „liberalul“ Hellvig a știut să-și realizeze și să-și păstreze o oarece apropiere de PSD. Tocmai de aceea, nu ar mira pe nimeni ca acum acesta să-și dorească un loc călduț, eventual cât mai sus pus pe listele PSD, eventual tot alături de PNL, într-un nou USL.

S-a dat la „masculul alfa“!

Eduard Hellvig nu a fost degeaba timp de 2 mandate șef la SRI. Acesta a înțeles că nu te ajută să te pui rău cu vreun partid politic, conștient că postul din fruntea băieților cu ochii albaștri nu este pe viață și că va fi obligat, la un moment dat să revină în politică.

Și cum PSD este cotat mai bine decât PNL, partid unde a fost înregimentat în trecut, s-a gândit că ar fi oportun să forțeze o urcare în barca social democrată dat fiind că anul viitor vor fi mai multe alegeri.

Urmând cumva cele învățate în fruntea Serviciului, Eduard Hellvig a ales să sară la „masculul alfa“ din tabăra social democrată, pentru că doar așa ar fi băgat în seamă. Cum a făcut asta? Simplu! Acesta l-a ironizat pe o rețea de socializare pe Marcel Ciolacu, care într-un discurs a făcut referire la „România ordonată”. Hellvig a scris într-o postare pe X că „România ordonată, fără să fie şi coordonată, riscă să se transforme într-un proiect cu nume frumos, dar cu un conţinut… dezordonat, precum nişte covrigi fără o sârmă unificatoare“.

Liderul social democrat nu i-a răspunsul fostului șef de la Sri, în schimb și-a pus unul dintre oamenii de încredere, mai tare în gură de felul lui, deputatul Radu Cristescu, să-i răspundă. În stilul caracteristic, Cristescu i-a transmis lui Hellvig că atacul său a fost văzut de PSD și că s-a înțeles faptul că și-ar dori un loc pe lista PSD Bihor.

Doar că Eduard Hellvig forțează un loc eligibil la PSD, mult mai sus decât o deputăție pe lista PSD Bhor. Cât de sus, rămâne să vedem în perioada următoare!

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.