vineri, 14 iunie, 2024

Cât costă „excursia“ lui Klaus Iohannis și a soției lui în Kenya: „Nu este o destinație extrem de scumpă! Foarte mult costă biletele de avion“

Klaus Iohannis și soția sa au plecat într-o vizită oficială de 9 zile în Africa. Cei au mers în safari în Parcul Național Nairobi, unic în lume pentru faună și floră. Cei doi au fost însoțiți și de ministrul pentru protejarea naturii din Republica Kenya, Alfred Nganga Mutua. Puțină lume știe cât costă „excursia“ lui Klaus Iohannis și a soției lui în Kenya.

Cât costă „excursia“ lui Klaus Iohannis și a soției lui în Kenya

Klaus Iohannis și soția sa au plecat într-un turneu de nouă zile în Africa. Președintele României e fost primit cu onoruri miliatare și a avut parte o vizită de lucru la Biroul Naţiunilor Unite de la Nairobi (UNON), sediul african al Organizaţiei Naţiunilor Unite şi centru de promovare a multilateralismului şi dezvoltării durabile.

Teoretic, motivul vizitei ar fi de fapt o posibilă colaborare în domeniul limitării schimbărilor climatice și al protecției mediului.

Chiar dacă în programul președintelui nu exista nicio activitate publică, el împreună cu soția sa, Carmen Iohannis au mers într-un safari în Parcul Național Nairobi. Ei au fost însoțiți și de ministrul pentru protejarea naturii din Republica Kenya, Alfred Nganga Mutua.

Această vizită a Parcului Național Nairobi a oferit prilejul unei discuții privind conservarea naturii, potrivit Administrației Prezidențiale. Cu toate că au fost făcute publice doar imagini din safari, posibil ca președintele României să mai fi vizitat și alte obiective turistice din Kenya.

Cât de costisitoare este o vacanță în Kenya

În Nairobi, președintele Klaus Iohannis va efectua o vizită oficială la Uthiru Girls High School.

Cât privește costurile „excursiei“ pe care o face Klaus Iohannis și soțoa sa, Carmen Iohannis, Roxana Ilinca, managerul agenției de turism TMC Group, spune că nu sunt foarte ridicate.

„Foarte mult costă, dacă nu îți planifici vacanța din timp, biletele de avion pentru că trebuie schimbate două sau trei tipuri de zbor în funcție de locurile pe care vrei să le vizitez, și atunci prețul unui bilet de avion cu bagaj de cală inclus poate începe de la 600-700 de euro. Cazarea și serviciile nu sunt foarte scumpe, dacă ne raportăm la hoteluri de 2-3 stele, dar cu cât adăugăm mai multe servicii, costurile cresc semnificativ. În esență, Kenya nu este o destinație extrem de scumpă pentru cazare, mese, servicii oferite local, dar în momentul în care adăugăm transferurile între orașe, experiențele multiple, costurile cresc și putem să ne ducem lejer într-o vacanță care depășește lejer 1.500 de euro”, a precizat Roxana Ilinca.

Președintele Klaus Iohannis, dar și soția sa urmează să ajungă până pe data de 23 noiembrie și în Tanzania, Cabo Verde şi Senegal. Anul acesta, deja președintele României a călătorit deja în America de Sud și Asia, deplasări care au fost estimate la peste un milion de euro în urma unei anchete jurnalistice. De exemplu, în luna martie Klaus Iohannis a fost în Japonia cu un avion închiriat, care a costat 350.000 de euro, iar un calcul estimează că vizita președintelui în America de Sud, în luna aprilie, a costat peste 540.000 de euro (2,7 milioane de lei), conform  Euronews.

Și la încoronarea regelui Charles al III-lea, președintele României a fost singurul din Uniunea Europeană care a ales să meargă cu un avion privat. Atunci, întreaga deplasare s-a ridicat la 85.000 de euro.

Așadar, „excursia“ lui Klaus Iohannis și a soției lui în Kenya costă foarte mult dacă luăm în calcul transportul cu avionul. Sursa: stirilekanald.ro

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.