marți, 5 decembrie, 2023

Klaus Iohannis pleacă să se relaxeze în Africa! De ce dăm un purcoi de bani pentru vizita lui în Tanzania sau Capul Verde

Președintele dumneavoastră și-a programat, așa ca pe final de mandat, o vizită exotică. Klaus Iohannis pleacă să se relaxeze în Africa, pentru că altfel nu se poate explica de ce Administrația Prezidențială cheltuie un purcoi de bani pentru a merge președintele dumneavoastră merge în Tanzania sau Capul Verde.

Klaus Iohannis pleacă să se relaxeze în Africa!

Președintele dumneavoastră va călători în Africa, într-o vizită oficială în 4 țări, timp de zece zile. Klaus Iohannis va vizita Kenya, Tanzania, Capul Verde şi Senegal, timp de 10 zile, între 14 și 23 noiembrie.

Dacă ar fi să ne luăm după Administrația Prezidențială, acesta ar fi „primul demers politico-diplomatic la acest nivel din ultimii 30 de ani şi vizează dinamizarea relaţiilor României cu Africa, pe baze noi, în acord cu statutul actual al ţării noastre”.

Nu e prima dată când un șef de stat din România își programează vizite externe, așa-zise de lucru, în astfel de destinații exotice. De fapt, președintele dumneavoastră, cel mai liniștit om din România, își dorește o relaxare așa, de 10 zile. Iar ca destinații a ales Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal. Asta după de în ultima perioadă s-a plimbat prin Asia sau America Latină.

În mod normal, un președinte ca un președinte s-ar fi ocupat în aceste zile de comanda CSAT pentru că avem război la granița noastră sau de zecile de români ostatici în Gaza.

Ca să ajungă în cele 4 țări, președintele dumneavoastră va fi nevoit să traverseze Africa de la est la vest. Și nici măcar nu e mult… Doar între Tanzania și Capul Verde sunt vreo 7.000 de kilometri, dacă adaugi și celelalte țări te apropii de 20.000 de km, aproape jumătate din ocolul planetei. Așa-i că va fi greu pentru președintele dumneavoastră?!

Ce să faci în Capul Verde

Probabil noi suntem proști și rău-voitori și nu luăm în calcul faptul că președintele dumneavoastră pleacă în acest turneu, sacrificându-și timpul liber, pentru a face lobby pentru țărișoara asta.

Că doar Capul Verde chiar are cu ce să ne ajute! Da, este vorba despre grupul acela de insulițe din largul coastelor vestice ale Africii, unde este o sărăcie lucie și unde locuitorii nu au nici după ce bea apă. Da, e țărișoara aia care trăiește doar din ajutoare externe. O țară cu economie zero și unde singurele resurse sunt puținele fructele de mare vândute turiștilor amatori de locuri exotice.

Dar în această perioadă e frumos să faci kitesurf și windsurf datorită vântului prielnic, dar și surfing. Vi-l imaginați pe președintele dumneavoastră, mare iubitor de golf făcând surfing în Capul Verde. Sau poate lâncezind într-un lac format peste depozitele de sare si un altul cu apa calda si namol. E greu, așa-i, pentru președintele dumneavoastră?!

Aceasta fiind o scurtă prezentare a Capului Verde, vă întrebați, probabil, ce dialog va avea președintele dumneavoastră pentru „redinamizarea relațiilor economice și sectoriale, urmărind deschiderea și valorificarea de noi oportunități de colaborare în domenii de interes comun, inclusiv cele privind gestionarea provocărilor la nivel global”.

Administrația Prezidențială ar cam trebui să dea dovadă de bun simț și să recunoască că Klaus Iohannis pleacă să se relaxeze în Africa și pentru băi de nămol decât să ne prostească spunându-ne că se duce acolo pentru binele țărișoarei noastre!

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.