duminică, 3 decembrie, 2023

Incident grav la o școală din Bacău! Un elev a fost bătut de colegi pentru că a luat o notă mai mare!

Un incident grav a avut loc la o şcoală din Bacău. Un elev de clasa a VIII-a a fost lovit şi umilit de patru colegi, invidioși că el a luat o nota mai mare decât ei la un test. Mama copilului agresat a spus că băiatul nici nu mai vrea să meargă la școală, deși este premiant. Femeia a reclamat situaţia, iar acum inspectorii şcolari şi poliţiştii au început o anchetă.

A fost bătut de colegi pentru că a luat o notă mai mare!

Un elev la şcoala din comuna băcăuană Onceşti a luat o notă mai mare decât colegii lui, la un test de limba și literatura română. Reacția acestora a fost extrem de violentă.

„A venit acasă şi mi-a spus că iar a luat bătaie la şcoală. Era a doua oară când lua bătaie copilul meu. L-am întrebat dacă i-a provocat şi a spus pe motivul că a luat o notă mai mare ca ei la limba română”, a povestit mama băiatului care a fost agresată.

Băiatul a povestit acasă că 4 colegi l-au lovit, l-au scuipat şi l-au umilit de faţă cu ceilalţi colegi.

„L-au trântit pe jos, l-au umilit l-au scipat şi i-au băgat degetul mijlociu în gură. Il strigau câine, Lăbuş să se ridice de jos, iar copilul un mai putea să se ridice de jos. E foarte speriat şi nu mai vrea să meargă la şcoală”, a explicat sora elevului.

Mama băiatului agresat îl acuză pe directorul școlii că nu a făcut nimic pentru a rezolva problema

Rudele copilului spun că nu este pentru prima oară când el e agresat la şcoală, dar după ultimul incident, mama s-a hotărât să intervină și l-a abordat pe director.

„Am fost la şcoală, la domnul director, și am încercat să vorbesc cu el. M-a luat de spate şi m-a scos afară! Nici nu m-a ascultat! I-am cerut socoteală de ce nu a rezolvat când a fost bătut prima data şi m-a trimis la gimnazială să rezolv problema acolo cu cadrele”, s-a plâns mama băiatului care a fost agresat de 4 colegi.

Directorul şcolii, Florin Dimofte, a susținut că stie despre incident şi că la nivelul şcolii a fost dispusă o anchetă disciplinară.

„Comisia va ancheta plângerea pe care a depus-o mama copilului. Mama băiatului a fost de mai multe ori la noi. Incidente minore au mai fost, nu pot să neg, dar le-am rezolvat pe cale amiabilă.Am chemat părinţii la şcoală, s-au mai cuminţit, unul dintre elevii care a fost implicat şi în incidentul ăsta a mai fost sancţionat disciplinar într-o altă cauză“, a menționat Florin Dimofte.

Familia elevului lovit și umilit spune că băiatul este foarte afectat de ultimul incident şi nu mai vrea să meargă la şcoală, chiar dacă este unul dintre cei mai buni elevi din clasă, cuminte și silitor.

Familia elevului a făcut reclamaţie şi la poliţie, iar părinţii celorlalți colegi au fost chemați la discuții.

Și Inspectoratul Școlar Bacău a demarat o anchetă disciplinară după ce un elev a fost bătut de colegi pentru că a luat o notă mai mare. Vizați sunt elevii problemă, dar şi rofesorii care ar fi trebuit să se asigure că în şcoală nu se petrec incidente de acest tip.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.